BIZARNA IDEJA

VIDEO: SVI ŽELE HODATI PO VODI 'Isusove tenisice' ispunjene svetom vodom i blagoslovljene prodane u nekoliko minuta iako koštaju više od 20.000 kuna

 
 MSCHF / jesus.shoes

Američka kompanija osmislila je kreativno rješenje za vjernike koji žele da im i obuća govori koliko su se spremni predati vjeri - tenisice ispunjene svetom vodom koje je blagoslovio svećenik. Premda im je cijena nevjerojatnih 3.000 dolara (više od 20.000 kuna), tenisice nazvane ‘Jesus shoes’ (‘Isusove cipele’) tvrtke MSCHF iz Brooklyna rasprodane su u roku od nekoliko minuta.

Dizajn nisu izmišljali - uzeli su Nikeov klasični model Nike Air Max 97, ali su proziran dio đona ispunili vodom iz rijeke Jordan koju su obojali plavom bojom kako bi naglasili taj segment. Dodali su još neke vjerske elemente, poput stiha iz Bilbije Matej 14,25, i crvene kapljice koja simbolizira Isusovu krv na jeziku tenisica. Na vezicama se nalazi mali križ.

Na službenoj ih stranici reklamiraju pod parolom: 'Isusove cipele. Hodajte po vodi!'

Odmah su prodali svih 24 para koje su proizveli, no kako je rekao vlasnik tvrtke i jedan od idejnih začetnika za New York Post, ideja je bila rugati se s apsurdnošću kulturne suradnje. Daniel Greenberg je objasnio da su tražili najbizarnije i najsmješnije ideje o suradnji kad su se zapitali ‘kako bi bilo surađivati s Isusom Kristom’. Referirajući se na posljednju suradnju Adidasa i proizvođača sokova Arizona Iced Tea Greenberg je rekao:

- Htjeli smo izraziti stav prema apsurdnosti do koje su te suradnje otišle.

MSCHF / jesus.shoes

Bizarne suradnje kao marketinški trikovi posljednjih godina imaju velikog uspjeha. Osim Adidasa i Arizone Iced Tea koji su također proizveli ograničenu seriju tenisica koje su prodavali za manje od dolara što je izazvalo neviđenu histeriju, slično se dogodilo kad se marka ulične mode Supreme udružila s Louis Vuittonom. Proizvod su prodali u nekoliko minuta.

Ekipa MSCHF-a nije htjela dizajnerska imena za kolaboraciju, već ‘jednu od najutjecajnijih figura u povijesti’. Uoči puštanja tenisica u prodaju nekoliko su parova poslali utjecajnim osobama na društvenim mrežama.

Komentari na društvenim mrežama su svakakvi. Većina se uglavnom slaže da je kupovina ovih tenisica jednostavno ‘glupa i smiješna’, no ima i onih koji smatraju da se time rugaju Isusu i tako indirektno ‘štuju vraga’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:23