PRAVA GRADSKA CURA

VIDEO: VOLE JE BAŠ SVI - DJECA, VOZAČI TRAMVAJA I POLICAJCI Kobila Jenny atrakcija je u Frankfurtu: 'Nisam pobjegla od kuće. Samo sam otišla u šetnju'

 
 Screenshot

Kad joj se vlasnik, danas 79-godišnji Werner Weischedel, prije 14 godina razbolio, zbog čega je više nije mogao jahati, kobili Jenny potpuno su se promijenile životne navike i rutine.

A ova glavna atrakcija Fechenheima, naselja u njemačkom gradu Frankfurtu, s vremenom je postala i apsolutna zvijezda društvenih mreža. Jenny, naime, već punih 14 godina u šetnju ide - sama!

Znaju je i vole apsolutno svi - djeca, prodavači, vozači tramvaja, čak i policajci - vjerojatno nema osobe u Fechenheimu koja je ne pozdravi, pomazi ili počasti njezinom omiljenom poslasticom.

- Jenny već 14 godina istim putem ide od svoje štale do obližnje šume i uvijek se sigurno vrati kući. Svaki dan napravi najmanje 20 kilometara - rekao je njemačkim medijima njezin gazda, gospodin Weischedel.

A kako netko ne bi pomislio da se izgubila, 79-godišnjak je svojoj mezimici oko vrata stavio i improviziranu pločicu s porukom na kojoj piše: "Zovem se Jenny i nisam pobjegla od kuće. Samo sam otišla u šetnju. Hvala".

Ova prekrasna i pametna kobila poznata je i frankfurtskoj policiji, koja ju je, rekla je glasnogovornica Isabell Neumann, također zavoljela, baš kao i svi veterinari u gradu.

- Jenny izgleda sretno i zadovoljno. Dnevne šetnje itekako joj gode, a na gradski promet i ljude naviknuta je pa joj oni ne predstavljaju nikakav problem - izjavila je iskusna veterinarka Maren Hellige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:51