Video

'VJERUJTE NAM, I DOMA SE MOŽE ZABAVLJATI!' Nagrađivani blues duo novu pjesmu predstavio je u svojem dnevnom boravku

 
Sunnysiders
 Press

#ostajemdoma danas donosi „Honky Tonk Dance“, premijeru i ekskluzivu blues dua Sunnysiders kojeg čine Boris Hrepić Hrepa, poznatiji kao basist i suosnivač Daleke obale, i pjevačica te gitaristica Antonija Vrgoč Rola. Ovu kućnu verziju snimili su u dnevnom boravku, a u pitanju je dosad neobjavljena pjesma koja će svoje mjesto naći na jednom od sljedećih izdanja benda.

Sunnysiders su jedni od najvažnijih predstavnika izuzetno potentne hrvatske blues scene. Duo 2010. pobjeđuje na 2nd Croatian Blues Challenge te 2011. predstavljaju Hrvatsku na 27th International Blues Challenge-u u Memphisu, najvećem svjetskom natjecanju blues glazbenika, te prolaze u polufinale. Poslije Memphisa postaju četveročlani bend i snimaju 3 albuma: “Licence to Blues” (koji hvata Porin nominacij), “Kartolina s daleke obale” i “Click play” (dobitnik Fender nagrade za najbolji blues album sezone).

Predstavljali su 2012.Hrvatsku i na 3rd European Blues Challenge-u u Toulouseu, nastupili su na svim većim hrvatskim blues festivalima, a ove godine i na jednom od najstarijih i najvećih europskih blues festivala Cahors festivalu u Francuskoj. Dijelili su binu s Johnny Winterom, Anom Popović, Eric Sardinasom, Eric Nodenom i Joe Filiskom.

Ove godine obilježavaju 10 godina osnivanja benda izdavanjem četvrtog albuma “The Bridges” s dosta internacionalnih i domaćih gostiju (Norman Beaker, Manu Lanvin, Lorenzo Piccone, Yogi Lonich, Neno Belan, Zoran Čalić...). Album su krajem siječnja miksali u Ardent Studios u Memphisu i trebao bi biti objavljen na jesen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:21