GOLDEN GOOSE

'ZAR OVO KOŠTA 500 DOLARA? TO JE RUGANJE SIROMAŠNIMA!' Talijanski modni brend izazvao pravu buru tenisicama koje izgledaju kao da su iznošene

 
 Twitter

Jedan par dizajnerskih tenisica izazvao je pravu buru na društvenim mrežama. Naime, tenisice brenda Golden Goose, koje se prodaju za oko 530 dolara, dizajnirane su tako da izgledaju kao da su već iznošene i kao da je preko njih zalijepljena ljepljiva traka kako bi se prekrila neka, doduše nepostojeća, poderotina, piše Independent.

Inače, riječ je o talijanskoj modnoj kući koja je postala poznata 2000. godine zahvaljujući svojoj sportskoj obući.

Sporne tenisice od brušene kože dio su njihove nove kolekcije za jesen/zimu 2018. i predstavljene su u siječnju.

Brojni komentatori na društvenim mrežama prozvali su modnu kuću radi, kako kažu, 'glorificiranja siromaštva' jer po visokoj cijeni prodaju cipele koje izgledaju kao da su iznošene.

'Postoje ljudi koji nose plastične vrećice na nogama jer si ne mogu priuštiti cipele, a ove grozne tenisice se prodaju za 500 dolara', glasi jedna objava na Twitteru, podijeljena više od 47.000 puta.

Ovo nije prvi puta da Golden Goose prodaje cipele zalijepljeneljepljivom trakom. Sličan dizajn imale su i njihove cipele iz 2016. Te je cipele škotski komičar Brian Limond nazvao 'aproprijacijom siromaštva'.

Drugi su cipele usporedili s satiričnom modnom kampanjom 'Derelicte' iz filma Zoolander iz 2001. s Benom Stillerom. Ta, filmska modna kampanja, inspirirana je stvarnom kolekcijom Johna Galiana iz 2000. godine inspiriranom 'modom' pariških beskućnika.

Oni koje brane Golden Goose pitaju se zašto je modna kuća tek sada na udaru s obzirom na to da su sličan dizajn predstavili i ranije. Također kažu da iznošene cipele ne nose samo siromašni već je to trend i među bogatim ljudima pa se tako u iznošenim tenisicama često može vidjeti i neke poznate osobe poput Gigi Hadidi i Paris Jackson.

Sama tvrtka Golden Goose nije se oglasila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 15:34