Kada je riječ o čišćenju, svaka pomoć je dobro došla. Pogotovo ako postoji stoljetni savjet koji je besplatan, brz, učinkovit i ekološki prihvatljiv za nešto što bismo inače, bukvalno bacili u odvod.
Sabrina Wang, zagovornica zdravlja i blogerica, kaže da oduvijek koristi rižinu vodu - preostalu od ispiranja riže prije kuhanja - za čišćenje posuđa, kuhinjskih ploča i kuhinjskih uređaja. To je savjet za čišćenje koji se s njezine bake prenio na majku, a sada i na nju.
"Mnogi ljudi u Kini to rade i danas", kaže Wang, koja sada živi u Vancouveru u Kanadi, ali je prvo desetljeće svog života provela u Kini. Riža se u Kini puno koristi, kao i voda u kojoj se pere. I da, rižu trebate oprati prije kuhanja kako biste uklonili škrob i druge minerale s površine zrna te spriječ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....