StoryEditor
Omiljeni glumac

ZBOG TEŠKE DIJAGNOZE MUSTAFA NADAREVIĆ MORA SE POSEBNO ČUVATI 'Potrebno je puno snage za ostati u samoizolaciji, ali to je sada najvažnije!'

 V.M. Tauber

Glumački velikan Mustafa Nadarević podržava akciju #ostajemdoma i ima važnu poruku.

- Zamolio bih ljude da ne izlaze van iz kuća. Došao je trenutak kada više nego ikada moramo misliti jedni na druge. Imamo priliku pomoći i pokazati altruizam - rekao nam je 76-godišnji hrvatski i bosanskohercegovački filmski, kazališni i televizijski glumac te kazališni redatelj.

Javio nam se iz karantene u svom zagrebačkom stanu, a dane u samoizolaciji krati, kaže, pišući i čitajući.

- Naravno da mi karantena teško pada, ali smatram da je samoizolacija prilično teška svima, a posebice kroničnim bolesnicima. Svjestan da je potrebno puno snage za ostati u samoizolaciji i da to nikome ne pada lako, ali moramo ustrajati u tome. Baš je ovo trenutak u kojem možemo pokazati koliko smo solidarni. Zajedničkim snagama prije ćemo izići iz ove krize - ističe Nadarević, koji je prije nekoliko mjeseci otkrio da boluje od raka pluća.

Iako omiljenog Izeta Fazlinovića u seriji "Lud, zbunjen, normalan" bolest nije zaustavila, pa je početkom godine radio punom parom na snimanju novih epizoda, sada je, pak, snimanje zaustavljeno zbog prevencije širenja koronavirusa.

Početkom godine uključio se u hvalevrijednu kampanju Nacionalnog programa probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća progovorivši o vlastitom iskustvu borbe sa zloćudnom bolesti.

- Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest - rekao je tada za Media servis.

Baš kao što sada svima poručuje da ostanu doma i pridržavaju se uputa Stožera za civilnu obranu, tako je i u kampanji početkom godine pozivao sve koji pripadaju rizičnoj skupini, odnosno dugogodišnje pušače, da ne izbjegavaju odlaske na preglede.

- Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se ne plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu - rekao je ranije Nadarević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 

Facebook

Instagram

Twitter

 


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2020 18:23