Začinjena hrana daje specifičan okus hrani i poboljšava njezin okus, no može mnogo učiniti i za zdravlje.
Crvene ljute papričice, kajenski papar, halapenjos pružaju iznenađujući niz zdravstvenih koristi:
Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr
Gubitak težine
Vruća senzacija u začinjenoj hrani dolazi iz spoja kapsaicin. Istraživanja su pokazala da konzumiranje ljute, začinjene hrane može sagorjeti do osam posto dodatnih kalorija jer ubrzava metabolizam. Isto tako, kad ljudi jedu jako začinjenu hranu zadovolje se manjim porcijama. Jedna kanadska studija pokazala je da su muškarci koji su jeli predjelo s ljutim umakom konzumirali 200 kalorija manje nego njihovi kolege koji nisu jeli ljuti umak.
Zdravlje srca
Poboljšav...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....