TURIZAM U SLAVONIJI

Bogati Šveđani i Norvežani hrle u Osijek, mlada poduzetnica zadovoljno trlja ruke: 'Sve im je jeftino, a naše doktore iznimno cijene'

 Kai Pfaffenbach / REUTERS

Hrvatski liječnici uskoro neće biti zanimljivi Skandinavcima samo kao kvalitetna uvozna radna snaga, nego i kao liječnici od kojih se u samoj Hrvatskoj, pa tako i u Osijeku, može prema povoljnim cijenama dobiti vrhunska usluga, piše Glas Slavonije.

Naime, mlada osječka poduzetnica, magistra prava i predavačica švedskog jezika Zrinka Stanić, došla je na ideju da svoje fluentno znanje švedskog jezika iskoristi, osim za već dobro razvijeno poslovanje u pogledu zapošljavanja u članicama EU-a, i za organiziranje medicinskog turizma u Slavoniji. Stanić preko svoje tvrtke organizira medicinski turizam za Skandinavce, ali u planu su joj i Rusi i rusko tržište.

Privatne prakse

– Ideja je da doktorima medicine i doktorima dentalne medicine u Hrvatskoj dovodimo pacijente iz Skandinavije. Već imamo potencijalne klijente koje bismo trebali zastupati iz polja stomatologije. Mogu se javiti i ostali stomatolozi i poliklinike zainteresirani za suradnju. Također tražimo i partnere iz polja plastične kirurgije, ginekologije, dermatovenerologije i ostalih privatnih praksi koje su pogodne za medicinski turizam. Uz medicinske usluge organiziramo i razgledavanje glavnog grada Hrvatske Zagreba, našeg predivnog Osijeka, posjet Plitvičkim jezerima, Kopačkom ritu, vinskim podrumima Baranje i etnoselima, kao i brojnim drugim atraktivnim mjestima i događajima - kaže Stanić.

Prema njezinim riječima, medicinske su usluge Skandinavcima mnogo povoljnije u Hrvatskoj pa im se isplate čak i nakon plaćenog puta, a kako smo dio EU-a i naši su liječnici iznimno cijenjeni u skandinavskim zemljama, imaju i puno povjerenje za dolazak u Hrvatsku, priča Zrinka Stanić za Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:37