NEVIĐENA KONFUZIJA

BOL U ŽENINOM ŽELUCU NIJE BILA BOLEST VEĆ MALA VREĆICA KEČAPA Kada je otkrila zašto je boli stomak, 41-godišnjakinja se šokirala

 Profimedia, Alamy

Četrdesetjednogodišnjakinja koja je mislila da boluje od ozbiljne bolesti želuca nakon šest je godina muke otkrila da je izvor njezinih bolova zapravo mala vrećica Heinzovog kečapa koja joj je opetovano perforirala crijeva, piše The Independent.

Kada se s bolovima i nadutosti koja nekad znala trajati danima javila u bolnicu Heatherwood i Wexham Park u engleskom mjestu Slough, liječnici su pomislili da bi mogla bolovati od Crohnove bolesti. Međutim, kada žena nije reagirala na uobičajene lijekove i terapiju, operirana je i utvrđeno je da su njezine bolove uzrokovala dva komada plastične vrećice Heinzovog kečapa.

Nakon što su liječnici uklonili plastiku iz njezinog tijela, 41-godišnjakinja je odmah ozdravila. Simptomi bolesti joj se nisu vratili niti pet mjeseci nakon operativnog zahvata. Žena se nije mogla sjetiti da je tijekom nekog obroka pojela i plastičnu vrećicu koja joj je pravila probleme.

Liječnici smatraju da je ovo prvi slučaj gdje je kontaminacija ljudskog organizma stranim predmetom izgledala isto kao Crohnova bolest. "Važno je istražiti alternativne načine dijagnosticiranja pacijenata za koje se smatra da boluju od Crohnove bolesti i da ne reagiraju na uobičajenu terapiju", stoji u članku u Britanskom liječničkom časopisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:05