NEVJEROJATAN UTJECAJ

BOLNICA U KOJOJ SE PACIJENTI BRŽE OPORAVLJAJU ZBOG POSJETA LJUBIMACA Posjećuju svoje teško bolesne vlasnike

 Facebook

Bolnica Juravinski u kanadskom Ontariju dopušta kućnim ljubimcima da posjećuju svoje teško bolesne vlasnike. Poseban program pod nazivom “Zaharijev lavež za ozdravljenje” pokrenula je Donna Jenkins, nakon što je njezin 25-godišnji nećak Zahary molio da vidi svog ljubimca dok je vodio tešku borbu s Hodgkinovim limfomom.

- Dok je Zahary tjednima ležao u bolničkom krevetu nakon što je bio podvrgnut tretmanu transplantacije matičnih ćelija, molio je nadležne da mu dopuste da vidi svog psa Chasea. Prokrijumčarili smo Chasea u bolnicu i to je imalo nevjerojatan utjecaj na Zaharyjevo raspoloženje. Kada je Zahary shvatio da neće pobijediti bolest, natjerao me je da mu obećam da ću u budućnosti pokušati zatražiti dozvolu da pacijente obilaze njihovi ljubimci - rekla je Jenkins.

- Znamo da će to što smo omogućili pacijentu da vidi svog ljubimca utjecati na poboljšanje njegovih vitalnih funkcija, depresiju i na osjećaj usamljenosti - kazala je Jenkins.

Posjeti su dopušteni jednom tjedno i obično traju sat vremena. Prije nego što dozvole ljubimcima da uđu u bolničku sobu, oni budu dobro očišćeni i drže ih dalje od ostalih pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:24