STRUČNJACI UPOZORILI

BRZA HRANA NIJE KRIVAC ZA PRETILOST DJECE Uzrokje loša prehrana roditelja!

 Getty Images

Mnogi stručnjaci navode kako je brza hrana glavni razlog za povećanje pretilosti kod djece. Provedeno je istraživanje kako je zapravo glavni razlog povećanja pretilosti kod djece promjena prehrambenih navika u domu djeteta.

Istraživanje provedeno u suradnji su Sveučilištem u Sjevernoj Karolini bavilo se istraživanjem je li loša prehrana unutar obitelji krivac za pretilost kod djece.

Glavni krivac za povećanje stope pretile djece jest loša prehrana roditelja ili skrbnika djeteta. Manjak povrća i voća u prehrani, loš način prehrane u školi vodeći su uzročnici pretilosti.

U istraživanju je analizirana prehrana djece između 2 i 18 godina, u vremenskom periodu od 2007 do 2010 godine. Proučen je način prehrane kod 4466 djece. Djeca su podijeljena u skupine onih koji jedu jako često brzu hranu, ponekad ili rijetko. A nakon toga je analizirano kakva prehrana je unutar obitelji djece.

Istraživači navode kako treba više upoznavati roditelje s zdravom prehranom, s onime što djeci koja su u razvoju treba. Napominju kako smanjenje unosa brze hrane nije znak da ste svome dijetu omogućili prehranu kakvu bi trebalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 07:54