Pretile osobe koje konzumiraju badem i čokoladu svaki dan mogu imati niži kolesterol od drugih pretilih osoba koje ne jedu te namirnice, pokazao je nedavni eksperiment.
Konzumirani odvojeno bademi i čokolada bili su već ranijim istraživanjima povezani s nižim šećerom u krvi, nižim tlakom, nižim kolesterolom i manjim osjećajem gladi. Svi su faktori rizika za bolesti srca.
Za potrebe ovog istraživanja znanstvenici su mjerili razinu kolesterola kod 31 pretile osobe.
Tijekom prva četiri tjedna istraživanja svi su bili na standardnoj američkoj prehrani i svi su svakodnevno dodatno jeli gotovo trećinu šalice badema. U sljedeća četiri tjedna ispitanici su svojoj prehrani dodali gotovo četvrtinu šalice tamne čokolade dnevno te oko 2,5 žlica kakao praha. Svi ispitanici imali su i četve...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....