Mogući utjecaj čili paprike na usporavanje razvoja nekih podtipova raka dojke potvrđuje tezu da u prirodi možemo naći mnoge odgovore za liječenje čak i nekih teških bolesti.
Naime, znanstvenici sa Sveučilišta u Bochumu testirali su učinke ljutih molekula čili papričice na stanice tumora, posebno onih agresivnih, i utvrdili da mogu djelovati poglavito na teško lječiv trostruko negativni rak dojke.
Istraživači koje su vodili dr. Hanns Hatt i dr. Lea Weber surađivali su s nekoliko klinika u Njemačkoj, primjerice s Augusta klinikom u Bochumu i bolnicom Herz-Jesu-Krankenhaus iz Dernbacha te s Centrom za genomiku u Kölnu.
Oni su testirali učinke kapsaicina, aktivnog sastojka koji sadrže čili paprike i papar, na kulturi stanica SUM149PT odnosno modela trostruko negativnog ra...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....