TATJANA DIVJAK

Duhovnost

Živite svaki dan u zahvalnosti

Imala sam često sreće u životu. Nekada sam mislila da je to posljedica moje hrabrosti, no s vremenom sam pozitivne ishode počela doživljavati kao nagradu i naučila reći hvala.

Zahvalnost je postala moja prirodna reakcija na uslišane molitve, na pozitivne rezultate, na spasonosno izbjegnut udes, na dobro zdravlje i mir u srcu. Počela sam čak i bez nekog posebnog razloga osjećati zahvalnost za svakodnevne, male stvari.

Ideja za rješenje toga problema:

Kada riješite neku tešku muku i padne vam kamen sa srca lako je biti zahvalan, to može svatko, a velik broj ljudi i čini. Pokušajte biti zahvalni za male, naoko nevažne stvari.

Legnete navečer u krevet i prije sna kroz razmišljanje o proteklom danu ili molitvu, prođite situacije u kojima ste bili: sjetite se da volite svoj posao, da su vam djeca zdrava, da imate iskrenih prijatelja već dugo godina.

Da niste u dugovima ili da dug možete vratiti. Budite zahvalni za sve „male stvari“ od kojih je satkan život. Čudo koje se događa kada živimo u zahvalnosti jest u tome da se dobro, na koje usmjerimo svoju pažnju, povećava u našem životu.

Ukoliko uvijek mislite o negativnostima koje vam se događaju, privlačite u svoj život slične situacije. Ukoliko znate cijeniti ono što imate i vjerujete da i dalje zaslužujete takvu milost, to ćete i primiti.

Živite na taj način i vjerujte da su čuda moguća, ali uvijek započnite i završite dan zahvaljujući na svim blagoslovima koje imate. I onda slobodno očekujete više dobra. Znajući da to zaslužujete.

Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H.

Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije.

Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi.

Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere. Više o Tatjani možete doznati na njezinoj web stranici www.tatjanadivjak.hr, a njezin radi pratiti i putem Facebook grupe Tatjana Divjak Life Coach te stranice na Facebooku biblioteke Nar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:39