NAJVEĆI NEPRIJATELJ

Estetski kirurg otkrio što će vas postarati više od ičega drugog: ‘To stanje apsolutno je najgore!‘

Ilustracija

 Michael Heim/Alamy/Alamy/Profimedia
‘Spavanje, vježba, zaštita od sunca i smanjenje unosa šećera usporit će pojavu znakova starenja‘, kaže dr. Barrett

Estetski kirurg svjetskog glasa otkrio je glavni razlog preuranjenog starenja, kao i pet jednostavnih načina da izgledate mlađe bez upotrebe botoxa ili filera, piše Daily Mail.

Dr. Daniel Barrett iz Kalifornije certificirani je estetski kirurg specijaliziran za korekcije grudi i tijela.

Nedavno je na društvenim mrežama rekao kako je stres glavni uzrok preuranjenom starenju jer utječe na zdravlje našeg probavnog sustava koji je, pak, izravno povezan sa zdravljem naše kože, kao i metabolizmom, mozgom i imunitetom.

Ako ste pod stresom tjednima, mjesecima pa čak i godinama, vaše tijelo, a pogotovo vaša koža, ne dobivaju esencijalne nutrijente što usporava rast novih stanica kože.

‘Spavanje, vježba, zaštita od sunca i smanjenje unosa šećera usporit će pojavu znakova starenja‘, kaže dr. Barrett.

Što napraviti da bismo bili manje pod stresom?

Ako ste pod stresom, najbolji način da popravite stanje vaše kože je da se pozabavite izvorom problema umjesto da kremama i losionima pokušavate riješiti simptome.

Stručnjaci za zdravlje kože preporučuje mindfulness (pomnost, bivanje u trenutku) i meditaciju kao i unos hrane bogate antioksidansima.

Također kao jako važno ističu dovoljno sati sna svakoga dana.

Vaša će koža izgledati ljepše i ako se usredotočite na zdravlje vaše probave te pijete dovoljno vode.

Što će usporiti znake starenja?

Dr. Barrett kaže kako su pušenje i unos previše šećera daleko najgore navike ako želite usporiti starenje.

‘Kako biste zaštitili kožu, izbacite šećer‘, kaže doktor i dodaje da je silno važno svaki dan štititi kožu od sunca kremama, pa čak i u zimskim mjesecima. Osim toga, silno je važan i kvalitetan san.

Dovoljno sna potiče rast i obnovu mišića, pomaže u održavanju budnosti mozga, poboljšava razinu šećera u krvi i produljuje životni vijek. Preporučuje se da spavate sedam do devet sati svake noći i održavate dobar cirkadijalni ritam.

Trebali biste nastojati ići spavati i probuditi se u isto vrijeme svaki dan - čak i vikendom. Pouzdana rutina i vrijeme provedeno na otvorenom na dnevnom svjetlu ujutro, pomaže regulirati unutarnji sat vašeg tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:44