TRČANJE PO CENTRU ZAGREBA

FOTO: ADVENT RUN OKUPIO REKORDAN BROJ SUDIONIKA Start utrke označili Čilić i gradonačelnik Bandić, trčao i njegov imenjak, kandidat za predsjednika RH

 Damjan Tadic / CROPIX
 

U nedjelju je u centru Zagreba održano četvrto izdanje humanitarne utrke Advent Run na kojoj je nastupilo rekordnih 3150 sudionika.

Uz zabavnu i veselu atmosferu te podršku brojnih gledatelja, sudionici su trčali protiv melanoma, a u znak podrške radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem. Start utrke označili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i jedan od najboljih tenisača svijeta Marin Čilić.

Prema posljednjim dostupnim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u 2016. godini u Hrvatskoj je 800 osoba oboljelo od melanoma. Cilj je suradnjom potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje kad su u pitanju pregledi madeža te cjelogodišnja briga o koži. Stoga će se dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati udruzi “Zdravi pod suncem” kao potpora programima i projektima koje udruga provodi.

Na 10 km pobijedio je Blaž Car Pavlić s rezultatom 32:57, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:24. Na 5 km najbrži su bili Silvije Tomas (15:14) i Tea Faber (18:10).

Vjekoslav Klarić bio je najbrži nordijski hodač koji je trasu prehodao za 30:25, dok je Marija Žinić imala najbolje vrijeme - 35:02 - u ženskoj konkurenciji.

Svake godine interes za Zagreb Advent Runom se povećava pa su se tako ove godine, uz gradonačelnika Milana Bandića i tenisača Marina Čilića, utrci pridružili i drugi poznati Hrvati. Sudionike su predvodile zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su ove godine, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ambasadorice utrke.

- Iznimno smo sretni i ponosni na ovu prekrasnu atmosferu i rekordan odaziv trkača i hodača koji su se odlično kostimirali i ove godine. Još jednom hvala svima što su se odazvali i podržali borbu protiv melanoma - poručili su organizatori Zagreb Advent Runa Millenium promocija i Run Croatia.

Nakon službenog završetka utrke, u Kristalnoj dvorani u hotelu The Westin Zagreb, održan je after run party na kojem su se sudionici zasluženo opustili i zabavili uz dobru glazbu i nagradnu igru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:59