AKTIVNA HRVATSKA

FOTO: CRIKVENICA POKAZALA KAKO SE ŽIVI ZDRAVO Okupili se vježbači svih dobnih skupina: 'Jesen je idealna za uvođenje novih rutina'

 Marino Klement
 

Zdrav i aktivan život prvi je izbor i u jeseni, zato su brojni Crikveničani i njihovi gosti ispunili Trg Stjepana Radića do posljednjeg mjesta i vježbali uz sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska. Unatoč svježem jesenskom jutru, vježbači su sjajno odradili Focus Point trening Asje Petersen i poslali cijeloj Hrvatskoj poruku o važnosti redovite tjelovježbe.

- Izuzetno nam je drago što je došao toliki broj vježbača i to u rasponu od 4 do 77 godina. Naročito nas veseli kad su naši treninzi interaktivni i kad nas ljudi poslije treninga kontaktiraju i traže dodatne informacije o pravilnom načinu treniranja - izjavila je Asja Petersen. Uz nju su trenirali Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dok je program vodila ambasadorica projekta Renata Sopek.

Aktivna Hrvatska pokrenuta je s ciljem aktivacije i motivacije građana na zdraviju svakodnevicu. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a trening u Crikvenici održao se u suradnji s Gradom Crikvenicom i TZ Grada Crikvenice. Uz trening, vježbačima su indeks tjelesne mase mjerili liječnici Hrvatske liječničke komore koji su upozorili na važnost vježbanja i u hladnijim danima.

- U zadnjih tridesetak godina utrostručio se broj osoba s prekomjernom tjelesnom težinom i debelih, što predstavlja velik javnozdravstveni problem, budući da je debljina globalno prihvaćena kao važan promjenjiv zdravstveni rizik za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti. Jedan od pravih izbora u cilju prevencije kroničnih nezaraznih bolesti jest upravo primjerena tjelesna aktivnost - rekla je Nataša Dragaš-Zubalj, dr.med. spec. školske medicine i dodala:

- S obzirom da smo na pragu jeseni, početku školske i akademske godine, ovo nam je prilika da iskoristimo vremenske uvjete, pogodne za tjelesnu aktivnost na otvorenome, nakon ljetnih vrućina i sparine. Široka je paleta mogućih aktivnosti - od hodanja, trčanja, vožnje bicikla te niza samostalnih ili grupnih sportskih aktivnosti, ovisno o afinitetima. Upravo zato jesen je idealno vrijeme za započinjanje novih aktivnosti i uvođenje rutina, koje će unaprijediti našu kvalitetu života.

Svi vježbači na treningu u Crikvenici dobili su majice generalnog partnera HEP-a, NIVEA poklon za njegu tijela, Mivela vodu s kojom možemo sve. Tosama je poklonila zanimljive promotivne artikle, a Kotanyi zdrave začine. Merkur osiguranje osiguralo je prostirke za vježbanje, a Decathlon je iznenadio poklonom. Partneri projekta su Biotrening, Definicija Hrane, poliklinika Vaš pregled, Specijalna bolnica Sv. Katarina i Falkensteiner Hotel&Spa Iadera. Više informacija o projektu i novoj sezoni pronađite na www.aktivnahrvatska.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2022 20:06