NIJE SAMO PROVOKACIJA

FOTO: DRAMATIČNO I BRUTALNO ISKRENO Fotografija djeteta u srcu od šprica postala viralna jer govori o boli i radosti umjetne oplodnje

 Facebook/Sher Institues

Institut za plodnost Sher, integrirana mreža klinika, objavila je na svojoj Facebook stranici fotografiju djeteta okruženog sa srcem od šprica, prenosi USA Today.

U tekstu ispod same fotografije piše: 'Hvala Sher klinici iz St. Louisa i Angeli, pacijentici doktorice Dayal, koje su pokazale pravo značenje ljubavi koja je utrošena u pravljenje ove prekrasne djevojčice.'

Dramatična fotografija, koju je Institutu poslala pacijentica, od svoje je objave 5. listopada do danas podijeljena je više od 5 tisuća puta.





Wow, what a photo. Thank you to Sher Fertility St. Louis and Dr. Dayal patient Angela, who shows the true definition of love that went into making this gorgeous new baby girl.

Posted by Sher Institutes on Monday, October 5, 2015




'Smatrali smo da je fotografija provokativna i nabijena emocijama jer pokazuje radost i bol in vitro umjetne oplodnje', rekla je Lisa Stark, direktorica komunikacija Instituta za plodnost Sher, u izjavi za USA Today. 'Reakcije žena koje se mogu poistovjetiti s fotografijom jednostavno su nas osvojile.'

Stark kaže da Institut ne želi fotografijom slati poruku već da samo žele 'potaknuti otvorenost i podići dijalog o neplodnosti na višu razinu' te da su povratne informacije na fotografiju uglavnom bile pozitivne. 'Neki od komentara su mi oduzeli dah koliko su moćni bili', rekla je Stark koja je i sama putem in vitro umjetne oplodnje rodila dvoje od svoje troje djece.

U komentarima na fotografije mnoge su žene, koje su i same prošle proces in vitro umjetne oplodnje, ponosno objavile fotografije svoje djece te su pozitivnim komentarima poslale poruku svim drugim parovima koji su još 'rovovima' da nikako ne odustanu.

'Nisam mužu niti rekla o čemu se radi, samo sam mu pružila svoj telefon. Vidjela sam kako mu oči suze jer se vjerojatno gledajući fotografiju sjetio nebrojenih noći tijekom našeg putovanja kada mi je on sam davao injekcije', napisala je Sara Husson.

Institut Sher osnovan je 1982. godine i trenutno ima osam centara diljem Sjedinjenih Američkih Država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 16:21