DVIJE FOTKE U RAZMAKU OD 12 SATI

FOTO Trenerica fitnessa selfiejem otkrila istinu o ženskom tijelu: Nije sve onako kako se čini

 Facebook

Ponekad je teško djevojkama i mladim ženama ostati ravnodušan kad ih s društvenih mreža zaspu selfieji savršenih ženskih tijela na plaži, u pozi za odmor, u vježbanju… Poseban se naglasak pritom stavlja na savršenu guzu ili sjajne trbušnjake.

Tome je odlučila stati na kraj trenerica fitnessa i blogerica Tiffany Brien koja je na svojoj stranici na Facebooku objavila ovu fotografiju:

Uz nju je napisala: ‘Nismo onakvi kakvi se činimo na društvenim mrežama. Htjela sam s vama podijeliti loš dan kako bih pokazala da nitko nije savršen i kako svatko može imati loš dan kad vam tijelo jednostavno odluči otkazati poslušnost.

Ne brinite, djevojke, događa se i najboljima, sve je to dio životne zabave - biti žensko! Ovo što vidite je očaravajući miks manjka sna, stresa, hormona i netolerancije na hranu. Miks koji se previše napuhnuo!’

Brien je objavila dvije fotografije svog trbuha - na jednoj je s napuhnutim trbuhom, a na drugoj s normalnim. Fotografije je slikala u razmaku od 12 sati.

Ona smatra da je napuhnutost uzrokovala hrana koju je jela, no takvu promjenu može uzrokovati i zatvor kao i pričanje za vrijeme jela, ali i neki medicinski razlozi poput celijakije, sindroma iritabilnog crijeva ili netolerancija na hranu, piše Indy100.

Kako biste se oslobodili od stresa, Brien preporučuje:

‘Joga, šetnje s psom ili jednostavno dignem noge i upalim Netflix. Spavanje je jako važno. Pratite kroz dnevnik što jedete i kako pojedina hrana utječe na vaše tijelo. Nemojte pretjerati s vježbom samo kako biste smanjili napuhnuti trbuh. Tu se ne radi o debljini i vježbanje može i pogoršati stvar. Jedite koliko treba. Koristite probiotike. Pijte čaj od mente da smirite želudac. Opustite se i budite sretni. Bit će sve ok, niste same. Obećajem!’

Njezin je status podijeljen preko 4.000 puta, a lajkalo ga je više od 15.000 ljudi. Svi oni smatraju da je ovaj status zapravo ‘pogled u stvarnost’ kad je žensko tijelo u pitanju te koliko društvene mreže nameću pogrešnu sliku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:00