SPORTSKO-EDUKATIVNI PROJEKT

FOTO/VIDEO: UZ AKTIVNU HRVATSKU U VODICAMA TRENIRALO 40 VJEŽBAČA Renata Sopek, Ivica Tucak i Perica Bukić otvorili ljetnu turneju treninga

 Mirsad Meršinović / AKTIVNA HRVATSKA
 

Vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska započeo je proljetno vježbanje na otvorenom.

Četrdeset Vodičana prvi su vježbači koji su odradili novi trening uz tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pod vodstvom Ivana Antunovića, Lukrecije Dragić i Patrika Kramarića. Projekt se održava pod pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora. Trening u Vodicama održao se u suradnji s gradom Vodicama i Turističkom zajednicom grada Vodica.

- Pozdravljam sve vježbače u Hrvatskoj u ime Hrvatskog olimpijskog odbora. Redovna tjelesna aktivnost je iznimno bitna za naš svakodnevni život. Izaberite bilo koji način treniranja koji vama najviše odgovara i budite dosljedni u provođenju svoje odluke! - izjavo je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije i izaslanik HOO-a.

Mirsad Meršinović / AKTIVNA HRVATSKA
Ivica Tucak

Njemu se u pozdravima pridružio i proslavljeni vaterpolist Perica Bukić.

Mirsad Meršinović / AKTIVNA HRVATSKA
Perica Bukić

Na Trgu hrvatskih mučenika vježbale su sve generacije, a sve je održano prema preporukama Centra civilne zaštite RH.

Mirsad Meršinović / AKTIVNA HRVATSKA
Mirsad Meršinović / AKTIVNA HRVATSKA
Mirsad Meršinović / AKTIVNA HRVATSKA

Ambasadorica projekta Renata Sopek u uvodnom je dijelu programa razgovarala s doktoricom iz Hrvatske liječničke komore Suzi Vatavuk koja je vježbačima dala preporuke kako živjeti što zdravije.

Mirsad Meršinović / AKTIVNA HRVATSKA
Ivan Antunović, Renata Sopek, Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić

Dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba Tomislav Krističević ukazao je na veliku važnost redovnog vježbanja: „Drago mi je da je prvi trening nakon popuštanja mjera s građanima odrađen upravo u Vodicama. Kroz ovaj projekt želimo ukazati na sve dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti. Pozivam sve da nam se pridruže u nekom od idućih gradova te da od našeg tima zatraže savjete i preporuke vezane uz vježbanje!“

Mirsad Meršinović / AKTIVNA HRVATSKA
Tomislav Krističević, dekan KIF-a

Vježbači su za trening dobili majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja. Decathlon je pripremio posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, poliklinika Vaš pregled, Falkensteiner resort Punta Skala i Hotelu&Spa Iadera te Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.

Idući treninzi Aktivne Hrvatske održat će u Sisku 6. lipnja, Osijeku 27. lipnja, Dubrovniku 16. srpnja te u Falkensteiner resort Punta Skala i Hotelu&Spa Iadera u Petrčanima pored Zadra 24. srpnja. Mentalni trening će se pak održati u Zagrebu 5. rujna. TV emisiju Aktivna Hrvatska možete pratiti redovno na Sportskoj TV. Za treninge se možete prijaviti na aktivnahrvatska.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:59