DIVNA GESTA

Hrvatske teniske zvijezde razveselile mališane na onkologiji Instituta za tumore

 Mario ĆUŽIĆ/HTS
Djeca su dobila rekvizite i dresove naših tenisačica i tenisača za koje ih vežu najveći sportski uspjesi i uspomene

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti obilježava se 15. veljače, a hrvatske teniske zvijezde Ana Konjuh, Donna Vekić, Borna Ćorić, Franko Škugor, Marin Ćilić, Mate Pavić i Nikola Mektić na poziv Udruge Ljubav na djelu razveselili su mališane na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju "Dr.Mladen Ćepulić" Klinike za dječje bolesti Zagreb. Naši tenisači poslali su i osobne videoporuke djeci te ih ohrabrili u njihovoj borbi s bolešću.

- Drago mi je da su hrvatske tenisačice i tenisači zajedno s udrugom Ljubav na djelu razveselili svoje vjerne navijače, prave male borce. Djeca su dobila rekvizite i dresove naših tenisačica i tenisača za koje ih vežu najveći sportski uspjesi i uspomene. Na ovaj dan šaljemo podršku svoj djeci oboljeloj od malignih bolesti kao i njihovim obiteljima - izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

U Europi godišnje obolijeva 16,5 tisuća djece u dobi do 15. godine. Od zloćudnih bolesti u Hrvatskoj oboli do 180 djece na godinu, a zahvaljujući suvremenoj terapiji stopa izlječenja u djece znatno je viša nego za odrasle pa maligne bolesti uspješno pobijedi dvije trećine djece.

image
Davis Cup
Mario ĆUŽIĆ/HTS
image
Ana Konjuh
Mario ĆUŽIĆ/HTS
image
Borna Ćorić
Mario ĆUŽIĆ/HTS
image
Donna Vekić
Mario ĆUŽIĆ/HTS

- Maligne bolesti u djece pogađaju cijelu obitelj bolesnog djeteta u svim segmentima življenja, zato je važno pomoći roditeljima u prevladavanju svakodnevnih poteškoća s kojima se suočavaju te im pružiti sveobuhvatnu psihosocijalnu podršku, što Udruga Ljubav na djelu čini od 2008. godine - govori dopredsjednica Udruge Suzana Paša.

Uz pružanje podrške roditeljima i djeci, cilj suradnje Udruge Ljubav na djelu i Hrvatskog teniskog saveza osvijestiti je javnost o ranoj prevenciji, statistikama izlječenja u Hrvatskoj, kasnim posljedicama kad djeca krenu u školu te mogućnosti gradnje novog odjela u novoj dječjoj bolnici. Ova Udruga je udruga roditelja djece oboljele od malignih i kroničnih bolesti koja se liječe u sklopu "Klinike za dječje bolesti Zagreb" i KBC Zagreb. Udruga daje na raspolaganje besplatan smještaj obiteljima u tri apartmana u neposrednoj blizini KDBZ, pruža psihološku podršku, oporavak i inkuliziju djece kroz neurofeedback terapiju te terapiju igrom i pričom, podršku kroz davanje važnih informacija i savjetovanje obitelji, psihosocijalnu podršku cijeloj obitelji od samog početka liječenja te razne druge oblike podrške koja je prijeko potrebna djeci i obiteljima za vrijeme i nakon liječenja.

image
Mario ĆUŽIĆ/HTS
image
Mario ĆUŽIĆ/HTS
image
Mario ĆUŽIĆ/HTS
image
Mario ĆUŽIĆ/HTS
image
Mario ĆUŽIĆ/HTS

Udruga Ljubav na djelu članica je međunarodne krovne organizacije koja okuplja udruženja koja se bave problematikom malignih bolesti u dječjoj dobi - CCI "Childhood Cancer International", a koja povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti provodi kampanju #throughourhands kojom će odati priznanje djeci i mladima oboljelima od malignih bolesti za hrabrost i snagu s kojom se bore i prolaze kroz ovu tešku bolest.

Pozivamo da se sva djeca i mladi koji još boluju ili su izliječeni od maligne bolesti uključe u kampanju u kojoj će na kreativan način moći ispisati svoju poruku nade i stvoriti drvo života sačinjeno od ruku na kojima su ispisane nadahnjujuće poruke. Kampanja traje od 15. veljače do 31. ožujka. U kampanju se možete uključiti na stranici www.iccd.care

image
Franko Škugor
Mario ĆUŽIĆ/HTS
image
Marin Čilić
Mario ĆUŽIĆ/HTS
image
Mate Pavić
Mario ĆUŽIĆ/HTS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:17