REZULTATI ISTRAŽIVANJA

I LJUBAV I RAD SU OPASNI PO - VITKU LINIJU Život s partnerom deblja u kratkom roku!

Dvije stvari bez kojih ne možemo - ljubav i rad - pokazale su se opasnima za održavanje vitke linije. Utjecaj radnog mjesta na tjelesnu težinu zaposlenika istraživali su talijanski znanstvenici, a od 5600 ispitanih čak 49 posto tvrdilo je da se udebljalo upravo na poslu, jer tamo "loše jedu i premalo se kreću".

Prema rezultatima istraživanja, na ručak tijekom stanke barem jednom tjedno odlazi 58 posto ispitanika, a svaki radni dan 12 posto njih. Najmanje jedan obrok "brze hrane" tjedno pojede 13 posto radnih ljudi, a povrće i voće tijekom radnog dana uopće ne konzumira 20 posto ispitanika.

Jutarnji.hr ima novu rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Za ublažavanje ovog problema stručnjaci savjetuju bolju kontrolu želja i potreba - kad osjetite snažnu želju za jelom nemojte posegnuti za slatkišem ili grickalicom, nego prošećite desetak minuta, dok se želja ne smiri.

Znanost je potvrdila i ono što iz prakse dobrim dijelom znamo: ljubav deblja. Nakon što su sedam godina pratili 7000 osoba oba spola, američki su znanstvenici utvrdili da oženjeni muškarci i udane žene imaju dvostruko veću vjerojatnost da će se udebljati nego samci.

I to u vrlo kratkom roku.

Autori istraživanja sa Sveučilišta North Carolina-Chapel Hill otkrili su da već i zajednički život s partnerom od godinu ili dvije povećava rizik od debljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 19:18