UPITNA LJEPOTA

Istraživanje otkrilo: Hrana koju jedemo za doručak ima utjecaj na našu privlačnost, evo što obavezno treba izbjegavati!

Ilustrativna fotografija

 Eugenio Marongiu/Imagesource/Profimedia/Eugenio Marongiu/imagesource/profimedia
Osobe koje su jele više rafiniranih ugljikohidrata i hrane s visokim glikemijskim indeksom dobile su niže ocjene privlačnosti lica
Osobe koje su jele više rafiniranih ugljikohidrata i hrane s visokim glikemijskim indeksom dobile su niže ocjene privlačnosti lica

Nova studija otkrila je da hrana koju jedemo za doručak, potencijalno određuje koliko smo privlačni drugima. Prema njihovim rezultatima, količina rafiniranih ugljikohidrata koju netko jede, povezana je s nižom privlačnošću lica prema ocjenama suprotnog spola, prenosi Independent.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo 104 Francuza i Francuskinja, istraživači su nekima od njih dali doručak s visokim glikemijskim indeksom, dok su drugi dobili doručak s niskim glikemijskim indeksom. Fotografirali su ih dva sata nakon jela i zamolili ostale da ocijene privlačnost njihovih lica.

Osobe koje su jele više rafiniranih ugljikohidrata i hrane s visokim glikemijskim indeksom dobile su niže ocjene privlačnosti lica od oba spola. Takva prehrana inače je povezana s povećanom razinom šećera...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 22:32