Nova studija otkrila je da hrana koju jedemo za doručak, potencijalno određuje koliko smo privlačni drugima. Prema njihovim rezultatima, količina rafiniranih ugljikohidrata koju netko jede, povezana je s nižom privlačnošću lica prema ocjenama suprotnog spola, prenosi Independent.
U istraživanju u kojem je sudjelovalo 104 Francuza i Francuskinja, istraživači su nekima od njih dali doručak s visokim glikemijskim indeksom, dok su drugi dobili doručak s niskim glikemijskim indeksom. Fotografirali su ih dva sata nakon jela i zamolili ostale da ocijene privlačnost njihovih lica.
Osobe koje su jele više rafiniranih ugljikohidrata i hrane s visokim glikemijskim indeksom dobile su niže ocjene privlačnosti lica od oba spola. Takva prehrana inače je povezana s povećanom razinom šećera...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....