Dvije nove studije istraživale su odnos između konzumacije lubenice i poboljšanih prehrambenih navika kod djece i odraslih, kao i utjecaj soka od lubenice na kardio-metaboličko zdravlje, javlja SciTechDaily.
Osim što je ovo omiljeno voće puno okusa i hranjivih tvari, nova istraživanja su dodatno rasvijetlila njegovu ulogu u poboljšanju kvalitete prehrane i zdravlja srca.
Studija objavljena u časopisu Nutrients kaže da lubenica može poboljšati apsorpciju hranjivih tvari i opću kvalitetu prehrane kod djece i odraslih. To se istraživanje temelji na analizi podataka, a otkrilo je da je ukupna kvaliteta prehrane značajno bolje kod osoba koje su konzumirale lubenicu u odnosu na one koje nisu.
Prema studiji, konzumenti lubenice su imali veći unos dijetalnih vlakana, magnezija, kal...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....