HRVATSKI FENOMEN

Jedan od najvećih proizvođača sladoleda: ‘Žega nas uništava!‘; Nutricionistica: ‘Ima tu logike‘

 Ivo Ravlić/Cropix
Više sladoleda prodaje se navečer, od 18 sati do ponoći, a ujutro je potražnja nešto manja. Uvijek je bilo tako, kaže Zvonimir Jordan
Više sladoleda prodaje se navečer, od 18 sati do ponoći, a ujutro je potražnja nešto manja. Uvijek je bilo tako, kaže Zvonimir Jordan

Unilever, proizvođač sladoleda Magnum i Cornetto koji obuhvaća petinu globalne prodaje sladoleda, uvjeren je da su visoke temperature krive za pad prodaje njihovih sladoleda jer se ljudi radije odlučuju za hladno piće. Zbog inflacije su se cijene povećale, a kupci počeli manje kupovati stvari koje nisu neophodne. Prihodi kompanije su se tako u prvih pola godine povećali za 5,7 posto odnosu na 2022., iako je prodano manje pojedinačnih sladoleda.

U Hrvatskoj - potpuno drugačija slika.

Zvonimir Jordan iz makarske tvornice sladoleda Premis kaže kako su zabilježili blagi rast prodaje sladoleda. Ne samo kada se gleda prema ostvarenom profitu, nego je i kupaca više nego prethodnih godina. Toplinski valovi koji su obilježili prvu polovicu srpnja na to nisu utjecali.

- Ono što smo pri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 13:18