MOJ PLAN ZA ZDRAV ŽIVOT

JELENA ROZGA OTKRIVA KAKO OSTAJE VITKA 'I dalje jedem palačinke s bijelom Linoladom i višnjama, ali na putu sam da mi stražnjica bude poput one J.Lo'

 Toni Mijač
 

Popularna splitska pjevačica Jelena Rozga otkriva kako je posljednjih nekoliko mjeseci postala prava ovisnica o vježbanju. Prvi put, za čitatelje Jutarnjeg, detaljno otkriva svoj plan vježbanja i prehrane te kako održava svoju liniju vitkom. Iako pokušava redovito vježbati već posljednjih nekoliko godina, otkako je pronašla idealnog privatnog trenera promijenila je, kaže, pogled na fizičku aktivnost koja joj je sada sastavni dio života.

Toni Mijač

- Uvijek sam bila kampanjac po pitanju treninga, ali, evo, moj trener Ante uspio me dovesti u red. Barem tri puta tjedno predajem mu se u ruke. Taj osjećaj koji imam nakon vježbanja zapravo je ključni faktor koji me tjera da nastavim. Bolje se osjećam, bolje spavam, koncentriranija sam i imam onaj dobar feeling da sam napravila nešto dobro za svoje zdravlje - objašnjava Jelena.

Budući da je uglavnom bila nedovoljno motivirana da sama izradi plan vježbanja, privatni trener je za nju, kaže, bio ključan potez jer, osim što je prilagodio program vježbanja njezinim afinitetima, odlično je i motivira.

- Svaki početak je težak pa je tako i Jelenu trebalo dodatno motivirati. To sam najčešće radio s fotografijama Jennifer Lopez, no danas je Jelena vježbanje zavoljela i na treninge dolazi i odlazi nasmijana - otkriva Jelenin kondicijski trener Ante Burazin.

Toni Mijač

Disciplina je najvažnija

Za pjevačicu je odmah na početku izradio program treninga i tome se prilagođavaju tijekom svakog njihova susreta.

- Svaki trening uključuje zagrijavanje na početku, razgibavanje, glavni dio treninga, koji modificiramo ovisno o tome koju mišićnu skupinu radimo, primjerice ako radimo noge, naglasak je na čučnju, iskoraku, nožnom potisku i slično - objašnjava Burazin te ističe kako je u Jeleninu programu vježbanja naglasak na stražnjici i trbuhu.

- Jelena je disciplinirana po pitanju vježbanja; sluša i pridržava se savjeta, moram priznati da je posvećena treninzima i nikada se ne žali, čak i kad je umorna i kad joj teže pada, ona ne prekida trening ni vježbu - dodaje Burazin. Međutim, Jelena priznaje kako i ona ima svoje teške trenutke, odnosno dane kada joj trening nije najomiljeniji dio dana.

- Iskreno, ima dosta situacija kada mi je teško ili mi se ne da, no nekada i samu sebe iznenadim. Nedavno sam nakon koncerta iz Slovenije zvala trenera i molila ga da treniramo odmah nakon gaže. Tako da sam s pozornice uletjela odmah u teretanu. Sva sreća pa imaju teretane koje rade cijelu noć. Nakon koncerta uvijek me obuzme neki adrenalin i tada sam u naponu snage. No ima dana kada treneru samo pošaljem poruku: “Danas nije moj dan” - priznaje Jelena.

Toni Mijač

Kao Rocky Balboa

Nisu joj sve vježbe omiljene, a najteže joj padaju sklekovi.

- Najzahtjevnija je ona vježba koja mi zadaje najveći izazov, no čak sam i sa sklekovima sve bolja. Kada sam tek krenula, nakon dva bih već pala. Danas sam već ponosna vlasnica serije od njih 15, i to onih ženskih. Moram priznati da se nakon njih osjećam pobjednosno kao Rocky Balboa. Zna me trener nekada i prevariti u brojanju sklekova pa me natjera da napravim i koji više - smije se pjevačica.

Nastoji vježbati kontinuirano pa kad i propusti neki trening, to ne utječe previše na njezin način života. Međutim, trudi se držati svojeg plana vježbanja čak i kad je na putovanjima. - Kada imam gaže i ostajem dulje na putu, zovem Antu da mi WhatsAppom pošalje redoslijed i broj serija i ponavljanja za trening u hotelskoj teretani. Onaj tko želi vježbati naći će za to uvijek mjesto i vrijeme - zaključuje Jelena.

Toni Mijač

Prve rezultate na tijelu primijetila je već nakon tri mjeseca. - Nije mi još stražnjica kao kod J.Lo, ali na dobrom je putu - sa smijehom komentira pjevačica te priznaje da još nema zavidne pločice, ali kaže kako su joj noge i ruke mnogo bolje definirane.

Što se tiče prehrane, Jelena je po prirodi, kaže, veliki gurman, ali i veliki ljubitelj mediteranske hrane, koja podrazumijeva dosta ribe i povrća. - Zbog toga nemam problema s kilažom, ali kao i svi drugi dozvolim sebi ponekad “cheat day”. Najčešće je to nedjelja. No nekad je nedjelja i u sredini tjedna - smije se Jelena te dodaje kako svaki svoj prijestup ne prijavljuje treneru. Kada se vraćam s koncerta, uhvati me želja za nečim slatkim. Obožavam palačinke s bijelom Linoladom, preljevom od višnje i preko toga još dodam mljeveni Plazma keks - priča Jelena o svojim najvećim gastro-porocima.

Toni Mijač

Budući da ima problema sa štitnjačom, po pitanju zdravlja je dosta disciplinirana. - Slušam svoje tijelo i ono što mi ono govori, znakove ne ignoriram - ističe Jelena, koja se prije nekoliko mjeseci prvi put susrela s ayurvedom, tradicionalnom indijskom medicinom.

- Neke elemente ayurvede uvela sam u svoju prehranu i takav način tretmana i pogleda na život mi odgovara - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:27