ULTIMATIVNI VODIČ

Jeste li znali da postoji ispravan i neispravan način podgrijavanja hrane? Evo što učiniti

 Neja Markičević / CROPIX

Ostaci od ručka ili večere vrlo često završe u smeću zbog toga što se ljudi boje pregrijavanja ili nisu sigurni koje namirnice smiju, a koje ne smiju grijati naknadno.

Međutim, ostaci hrane mogu se itekako dobro iskoristiti. Primjerice, od pečenog pileta koje ste imali u nedjelju za ručak, u ponedjeljak možete napraviti toplu ili hladnu salatu od piletine, dok od nekog drugog mesa sutradan možete napraviti recimo rižoto.

Neke su namirnice finije hladne, neke radije grijemo, a i kod grijanja se razlikujemo - neki koriste mikrovalnu, neki pećnicu, a neki i pečeno meso uporno griju na plinu.

Huffington Post objavio je zgodnu infografiku portala Happy to Survive koja lijepo ilustrira kako bismo zapravo trebali podgrijavati hranu, a evo kako to izgleda.

Pizza

Najbolje grijati: U d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 01:09