JEDNOSTAVNIJE DO ORGAZMA

KAKO POBOLJŠATI SEKSUALNI ŽIVOT? Uz pomoć ovih savjeta

 Thinkstock
Uz pomoć jednostavnih savjeta možete ublažiti stres i učiniti spolni odnos ugodnim, a ne neugodnim iskustvom

Izostanak spolne želje, nemogućnost postizanja orgazma, bolan spolni odnos i vaginalni grč najčešće su seksualne disfunkcije koje pogađaju suvremenu ženu. U većini slučajeva, kod anorgazmije čak u 95 posto, uzroci su psihološke prirode.

U uklanjanju i ublažavanju seksualnih disfunkcija izazvanih psihološkim faktorima važno je naučiti nositi se sa stresom. Uz pomoć jednostavnih savjeta možete ublažiti stres i učiniti spolni odnos ugodnim, a ne neugodnim iskustvom.

• Naučite reći NE

Napravite listu prioriteta za svaki dan u tjednu i za vikend. Ne morate u svaki od tih poslova uložiti baš sto posto sebe, nešto energije ostavite i za trenutke s partnerom.

• Odvojite vrijeme samo za sebe

Dnevno neka to bude barem jedan sat, zaslužili ste to. Provedite to vrijeme u kadi, na frizuri ili kozmetičkom tretmanu, čitajte, trčite, radite jogu ili jednostavno bludite mislima... što god vam odgovara. Važno je da vam je ugodno i da se opuštate. I barem 15 minuta u tih sat vremena pustite erotskoj mašti na volju.

• Odredite vrijeme za nježnost i intimu

Zajednički život je dogovor - podijelite poslove, imat ćete više vremena za lijepe stvari. U tjednu morate barem u dva dana pronaći nekoliko sati za sebe i svog partnera, ujutro, u podne ili navečer, nije važno. Važno je da tih nekoliko sati budete sami. Poklonite si vrijeme i nježnost. Seks s osobom koju volite odličan je i nezamjenjiv način za uklanjanje stresa.

Komunicirajte s partnerom govorom, ali i govorom tijela. Lijepo je i kad se šuti udvoje. Kad ste se posljednji put samo ljubili?

• Obratite se seksualnom terapeutu

Kod pojave bilo kojeg od navedenih seksualnih poremećaja preporuka je što ranije potražiti pomoć seksualnog terapeuta, jer liječenje će biti lakše i učinkovitije ako se terapija počne provoditi na vrijeme. Kako su ženske seksualne disfunkcije izlječive u više od 95 posto slučajeva, jednostavno je nerazumno ne liječiti se. Za početak, razgovarajte o problemu s nekom pouzdanom i bliskom osobom. Verbaliziranje problema često je polovica rješenja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 08:57