BUEN PROVECHO!

KAKO SE HRANITI ZA VRIJEME TOPLINSKOG VALA Ma koliko primamljivo djelovao, sladoled nije rješenje, ali ipak postoji as koji možete izvući iz rukava

 Profimedia, Alamy

Kada udari toplinski val, hrana kao da promijeni svoj izgled, okus i miris. Meso izgleda kao da se znoji, masnoće u salamama se tope, salate nemaju vitalnost, a riba je jedva probavljiva. Pojesti jedan prženi krumpirić pravi je pothvat. Onda je tu miris. Čak i da vam lice nije premazano kremom protiv sunca, ništa ne miriši onako kako ste navikli. "Samo muhe vole jesti po vrućini", piše The Guardianova Zoe Williams. Što je čovjeku za napraviti kako bi preživio ove vrućine?

Rješenje nije u sladoledu, makar koliko primamljivo djelovao.

Rješenje je juha, i to ona hladna.

"Gazpacho ostaje as u rukavu koji možete izvući kada vam sve ostalo prisjedne", nastavlja Williams.

Ljubitelji filma uvijek će prvo posegnuti za receptom iz "Žena na rubu živčanog sloma" španjolskog redatelja ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 00:01