Kada udari toplinski val, hrana kao da promijeni svoj izgled, okus i miris. Meso izgleda kao da se znoji, masnoće u salamama se tope, salate nemaju vitalnost, a riba je jedva probavljiva. Pojesti jedan prženi krumpirić pravi je pothvat. Onda je tu miris. Čak i da vam lice nije premazano kremom protiv sunca, ništa ne miriši onako kako ste navikli. "Samo muhe vole jesti po vrućini", piše The Guardianova Zoe Williams. Što je čovjeku za napraviti kako bi preživio ove vrućine?
Rješenje nije u sladoledu, makar koliko primamljivo djelovao.
Rješenje je juha, i to ona hladna.
"Gazpacho ostaje as u rukavu koji možete izvući kada vam sve ostalo prisjedne", nastavlja Williams.
Ljubitelji filma uvijek će prvo posegnuti za receptom iz "Žena na rubu živčanog sloma" španjolskog redatelja ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....