Određene namirnice, posebice jaja, riba, perad i sirovo meso, mogu sadržavati bakterije poput E. coli i salmonele, koje su odgovorne za većinu trovanja hranom. Campylobacter, još jedna vrsta bakterija, jedan je od najčešćih uzroka proljeva u SAD-u i može se naći u peradi i nepasteriziranom mlijeku, dokazuju istraživači američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.
Ako dječju hranu pripremate na nečistim površinama ili prljavih ruku, možete prenijeti neke od ovih bakterija na hranu.
Higijena u kuhinji uglavnom je stvar zdravog razuma, ali i mi smo sastaviti popis najboljih savjeta koji će vam pomoći da sigurno pripremate i spremate hranu za bebe i djece te na taj način izbjegnete rizik od trovanja hranom.
• Koristite termometar hladnjaka i namjestite da nikada ne gri...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....