TROVANJE HRANOM

Kako sigurno pripremiti dječju hranu

 Martina Dumić-Balvan
Sigurnost hrane uvijek je važna, posebice kod pripreme dječje hrane. Djeca su posebno osjetljiva na bolesti prouzročene bakterijama koje se prenose hranom - a posljedice mogu biti dalekosežne
Sigurnost hrane uvijek je važna, posebice kod pripreme dječje hrane. Djeca su posebno osjetljiva na bolesti prouzročene bakterijama koje se prenose hranom - a posljedice mogu biti dalekosežne

Određene namirnice, posebice jaja, riba, perad i sirovo meso, mogu sadržavati bakterije poput E. coli i salmonele, koje su odgovorne za većinu trovanja hranom. Campylobacter, još jedna vrsta bakterija, jedan je od najčešćih uzroka proljeva u SAD-u i može se naći u peradi i nepasteriziranom mlijeku, dokazuju istraživači američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Ako dječju hranu pripremate na nečistim površinama ili prljavih ruku, možete prenijeti neke od ovih bakterija na hranu.

Higijena u kuhinji uglavnom je stvar zdravog razuma, ali i mi smo sastaviti popis najboljih savjeta koji će vam pomoći da sigurno pripremate i spremate hranu za bebe i djece te na taj način izbjegnete rizik od trovanja hranom.

• Koristite termometar hladnjaka i namjestite da nikada ne gri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 17:02