Čak i kada su posrijedi pušači, studija upućuje na to da je među populacijom koja konzumira više vlaknaste hrane i jogurta uočena manja vjerojatnost od razvoja karcinoma pluća nego među onim osobama koje ne konzumiraju previše ovih namirnica.
Znanstvenici su istražili podatke prikupljene u 10 ranije provedenih studija u koje je bilo uključeno ukupno gotovo 1,45 milijuna odraslih osoba iz Azije, Europe i Sjedinjenih Država. Pošto su ih pratili prosječno 8,6 godina, među njima su evidentirali 18.822 slučaja raka pluća.
U usporedbi s osobama koje nikada ne jedu jogurt, među onima koji konzumiraju vrlo velike količine jogurta uočena je za 19 posto manja vjerojatnost od mogućeg razvoja karcinoma pluća, otkrila je analiza.
Istodobno se pokazalo da je među osobama koje su u...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....