NOVI TREND

Liječnici zabrinuti: Sve više mladih žena poseže za estetskim zahvatima pomlađivanja vagine

Sve je veći broj mladih žena koje traže pomlađivanje vagine , upozoravaju stručnjaci, javlja Daily Mail.

Postupak koji traje sat vremena vrlo je polpularan kod pacijenta koji pate od inkotencije ili proširenja vaginalnog kanala nakon poroda, no u posljednje vrijeme sve se više koristi u kozmetičke svrhe kako bi se poboljšao izgled genitalija ili pojačalo seksualno zadovoljstvo.

Dok je prosječna dob onih koji traže operaciju između 30-45 godinaneki liječnici zabrinuti zbog mladih djevojaka koje sve više posežu za estetskim zahvatima.

- Majke nam dovode 16-godišnje ili čak 11-godišnje djevojčice koje žele napraviti zahvat, to nije dobro, izjavila je ginekologinja Cheryl Iglesia iz Washingtona koja je nedavno u stručnom magazinu napisala kako nijedan od ovih zahvata nije dokazano djelotvoran, no jasno je da može biti jako štetan.

Genitalna estetska kirurgija mali je dio američkog tržišta plastične kirurgije koje sve više raste. Američko društvo opstetičara i ginekologa još 2007. godine objavili su upozorenje i zabrinutost zbog ovakvog zahvata.

Kritičari vjeruju kako je ovaj trend nastao zbog prevelikih zahtjeva da žene budu fizički potpuno savršene, a pri tome im nisu objašnjeni rizici koji sa zahvatom dolaze.

Dr. Ivan Miklos upozorava kako sve više žena razgovara o ovom trendu, od tinejdžerica do 70-godišnjakinja, i to bez obzira na činjenicu da u potpunosti same plaćaju zahvat koji košta od 2,500 do 12 tisuća dolara.

-Svakoj pacijenici kažem da je normalna takva kakva je. Nikad im ne bi sam predložio da naprave operaciju. No, sve je individualno i na ženama je da odluče, ispričao je dr. Miklos, javlja Daily Mail.

Osim vaginalnog pomlađivanja, oporavka nakon poroda i stezanja, sve više žena odlučuje se i na ponovno djevičanstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:24