‘VIŠENAMJENSKI ALAT‘

Liječnik otkriva koji trik najviše pomaže kod problema s probavom: Na ovu stvar ni u ludilu ne biste pomislili!

 Sergio Monti/panthermedia/profimedia/Sergio Monti/panthermedia/profimedia
One bi mogle postati ‘višenamjenski alat‘ kojeg se neće skrivati u vreći na tavanu, nego držati u kupaonici s higijenskim priborom

Značajan dio populacije pati od problema s konstipacijom, pa to redovito doživljava svaka peta osoba.

U ljekarnama se nude brojni preparati koji bi trebali biti od pomoći, od probiotika do laksativa, ali mnogima ništa od toga nije riješilo problem.

Iz SAD-a stiže sasvim nova ideja kako poboljšati protočnost crijeva - seksualne igračke. One bi uskoro mogle postati ‘višenamjenski alat‘ kojeg se neće skrivati u vreći na tavanu, nego držati u kupaonici zajedno s higijenskim priborom i lijekovima.

Stručnjak za analno zdravlje dr. Evan Goldstein potiče milijune Amerikanaca da isprobaju seksualne igračke, ali u različite svrhe od one za koju su namijenjene.

Doktor Goldstein preporučuje alate namijenjene užitku za rastezanje rektuma, piše DailyMail.

Prema ovom analnom kirurgu koji radi u New Yorku, čija nova knjiga ‘Butt Seriously‘ istražuje sve što se tiče analnog zdravlja, ključno je opuštanje mišića zdjelice kako bi se omogućilo otpuštanje stolice.

Opuštanje zategnutih mišića oko rektuma poboljšava njegovu fleksibilnost, čineći pokrete crijeva manje bolnima kada postanu zbijena.

Dr. Goldstein o tome kaže: ‘Ovo je područje u kojem vježbanje s analnim dilatatorima i igračkama može biti iznimno korisno čak i nekome tko nije zainteresiran za istraživanje analnog seksa.‘

Ovakav alat trebao bi biti izrađen od glatkog medicinskog silikona i mora se oprati toplom vodom i sapunom te temeljito osušiti nakon svake uporabe.

Dodao je: ‘To opuštanje također potiče duboko disanje. Svi ovi čimbenici zajedno razlog su zašto korištenje igračaka i dilatatora može često izazvati pražnjenje crijeva.‘

‘Svakome tko se bori sa zatvorom moglo bi dobro poslužiti eksperimentiranje s dilatacijom i vidjeti pomaže li dodatna pozornost na opuštanje koja je potrebno u rješavanju problema.‘

Ali za one koji se možda osjećaju nelagodno zbog umetanja nečega u svoj rektum, dr. Goldstein kaže da i određeni oralni lijekovi mogu pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 08:28