TATJANA DIVJAK

Ljubav i odnosi - Samo nam je ljubav potrebna

Samo nam je ljubav potrebna

Danas ćete možda od nekoga dragoga dobiti ružu ili neki darak. Možda će vam netko poslati čestitku, a možda će vas odvesti na mjesto koje oboje volite.

Na današnji dan oni koji vole iskazuju ljubav prema onima koje vole, bez obzira jesu li raspoloženi za to ili ne. Iskaz ljubavi na današnji je dan „obavezan“!

Jer na Valentinovo se slavi romantična ljubav, ona na koju ste davno zaboravili, ako ste u dugogodišnjoj vezi. Ona koja vječno ispočetka puni mnoga (nezrela) srca, pa nikad ni ne osjete čar prave ljubavi.

Ideja za rješenje toga problema:

Nemojte romantičnoj ljubavi davati prevelik značaj. Prolazna je, preintenzivna, a iza sebe ne ostavlja ništa, ako nismo spremni ljubljenom biti podrška, oslonac u dobru i zlu.

Ljubiti iskreno znači voljeti se i kada si idemo na živce. Romantična ljubav je samo ulaznica za predsoblje bliskosti. Počinje blijediti nakon nekoliko mjeseci. I dobro da je tako – emocija takvog intenziteta spriječila bi nas da funkcioniramo, kada bi vječno trajala.

Zaljubljeni smo tada u projekciju onoga što želimo vidjeti. A nakon nje krećemo na put prema ljubavi, ali samo ako uspješno prijeđemo prag borbe za moć. Odustanite od potrebe da romantika traje vječno! Volite svakodnevno. To je prava zrela ljubav.

Što ste za ljubav danas spremni učiniti?

Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H.

Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije.

Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi.

Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere. Više o Tatjani možete doznati na njezinoj web stranici www.tatjanadivjak.hr, a njezin radi pratiti i putem Facebook grupe Tatjana Divjak Life Coach te stranice na Facebooku biblioteke Nar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2023 21:42