LIJEPE I BLISTAVE

LOŠA VIJEST ZA BORE NA LICU Pilula će to sve izgladiti

Prva klinička istraživanja pokazuju da suplementi koji sadrže mikronutrijente mogu poboljšati stanje kože

Svakodnevno uzimanje "pilule za ljepotu" može izgladiti fine bore i kožu ogrubjelu zbog oštrog zimskog vremena. Prva klinička istraživanja pokazuju da suplementi koji sadrže mikronutrijente mogu poboljšati stanje kože u najhladnijim mjesecima, objavljeno je u magazinu Clinical Interventions In Ageing.

Znanstvenici su se fokusirali na vitaminske suplemente sa sastojcima kao što su bio-marin kolagen (ekstrakt dubokomorskih riba) ili ekstrakti kore bora i sjemenki grožđa. Jedna skupina zdravih žena u dobi između 35 i 55 godina uzimala je dvije takve tablete dnevno, a druga placebo, svaki dan kroz četiri mjeseca.

Nakon toga koža im je ispitana visokofrekventnom ultrazvučnom tehnologijom. Pokazalo se da su žene na placebu imale deblju, grublju i manje elastičnu kožu te značajno povećanje finih bora, čiji se volumen povećao čak dva i pol puta. Autori istraživanja sa Sveučilišne bolnice u francuskom Besançonu zaključili su da spomenuti suplementi mogu prevenirati, ublažiti, pa čak i eliminirati negativno djelovanje zimskih uvjeta na kožu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:22