AKCIJA ZDRAVOG MRŠAVLJENA

Mirjana i Davor: Sada doista znamo kako najbolje uživati u hrani

ZAGREB - Akciju neću zaboraviti do kraja života! - ushićena je bila Mirjana Danković, prezadovoljna što je osvojila 65.000 kuna i ostvarila davni san - smršavjela i usvojila zdrave navike. Zadovoljan je i 48-godišnji Davor Varga, kojemu je pripala nagrada od 40.000 kuna. Najponosniji je na činjenicu što će sada svom sinu moći biti uzor u zdravoj prehrani.

Mirjana, majka četvero djece, stanjila se u struku 17,5 cm te je izgubila 8,2 kg, pa je kazaljka vage zasad stala na 76,6 kg. Prije akcije Mirjana je mnogo puta bila na dijetama, ali bezuspješno. Nakon dijeta kilogrami bi se redovito vraćali, s još nekoliko kilica dodatka. Klasični jo-jo efekt.

Individualni jelovnik

- Sada sam se prvi put u životu hranila po preporukama rađenima za mene i sve mi je odgovaralo! Mislim da bi svi koji žele smršavjeti trebali od stručnjaka zatražiti individualni jelovnik - kaže Mirjana, puna samopouzdanja.

- Nema šanse da se vratim na staro. Navikla sam se na novu prehranu i svakodnevno vježbanje. I cijela obitelj to prihvaća, što me dodatno ohrabruje - kaže.

Iako ima mnogo posla oko svojih četvero djece, Mirjana je uporno i bez iznimke vježbala, hodala i po 20 km dnevno te potpuno promijenila način prehrane. Baš kao i Davor Varga.

- Prijavio sam se za akciju prije svega zbog zdravlja, kako bih svome sinu za koju godinu i dalje bio oslonac, a ne teret, a ostvario sam više nego što sam mogao misliti - naglašava Davor.

Niži krvni tlak

Temeljni razlog Davorova debljanja u kojem je dogurao do 134,3 kg bile su velike količine namirnica. A još je gore bilo to što nije bio svjestan koliko puno jede.

- Sada mjerim porcije i znam kako kombinirati hranu da bi imala najpovoljniji učinak.

Davor je sretan i što je opet tjelesno aktivan, bavi se plivanjem, kao i u mladosti. Snizio je krvni tlak i masnoće u krvi, pun je poleta. Nastavit će i dalje tako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 02:31