WHEN I'M 64

Muškarci žele uživati u seksu do smrti

Muškarci češće uživaju u seksu u poznijim godinama od žena, pokazalo je novo američko istraživanje provedeno na uzorku od 6000 ljudi.

Muškarcima u dobi od 55 godina u prosjeku ostaje još 15-ak godina aktivnog spolnog života, a ženama još oko 10,5, tvrdi izvješće objavljeno u British Medical Journalu.

Stručnjaci ipak ističu da je ključni čimbenik dobro zdravlje koje jača kako spolni nagon tako i užitak. Naime, rezultati pokazuju da će zdravi ljudi u starosti biti gotovo dva puta više zainteresirani za seks od onih slabog zdravlja. Oni će također često imati redovitije i kvalitetnije spolne odnose jednom ili više puta tjedno.

Ova razlika među spolovima s godinama se sve više povećava. Najveći jaz zabilježen je u dobnoj skupini od 75 do 85 godina u kojoj je čak 38,9 posto muškaraca te samo 16,8 posto žena spolno aktivno. U istoj skupini 41,2 posto muškaraca i 11,4 posto žena potvrdilo je da je zainteresirano za seks.

Stručnjaci, međutim, ističu kako je na rezultate mogla utjecati činjenica da žene žive duže te da je manja vjerojatnost da će u poodmakloj dobi imati prigodu za seks. Naime u skupini žena starijih od 75 samo njih 10 posto još uvijek ima partnera. Također stariji muškarci pokazuju tendenciju da se ožene mlađim ženama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:05