HRVATSKI DAN MIGRENE

Neurološka bolest koja onemogućava svakodnevno funkcioniranje: ‘Potrebna je dijagnostika i liječenje‘

Ilustracija

 -/Wavebreak/Profimedia
Na Cvjetnom trgu u Zagrebu će se građani moći informirati o migreni, prevenciji, dijagnostici, liječenju i poboljšanju kvalitete života

Povodom Hrvatskog Dana migrene, koji je obilježen 21.03.2022, Poliklinika LF u suradnji s Udrugom Migrena Hrvatska tijekom ovog tjedna provodi niz aktivnosti posvećenih senzibiliziranju javnosti o tome da nije riječ o jačoj glavobolji, već o neurološkoj bolesti koja treba dijagnostiku i odgovarajuće liječenje, a oboljele značajno onemogućava u svakodnevnom funkcioniranju.

Aktivnosti su započele u nedjelju, 20.3. panel diskusijom “Suvremene metode liječenja migrene (botoks i kirurgija migrene), tijekom koje se razgovaralo o najnovijim metodama liječenja migrene uz pomoć botoksa i kirurškom liječenju migrene (tzv. operacija migrene). Na panelu su sudjelovali liječnici Poliklinike Lohuis Filipović, vrhunski stručnjaci dr.sc. Boris Filipović i dr.sc. Peter Lohuis (koji ujedno provode i tzv. operacije migrene), predsjednica Udruge Krunčica Renić, pacijent Nedjeljko Bezmarević i glumica Ana-Marija Vrdoljak koja je isprobala neke od najnovijih metoda za tretiranje migrene.

Tjedan aktivnosti završava u nedjelju, 27.3, na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu, gdje Udruga u suradnji s poliklinikom LOHUIS FILIPOVIĆ organizira javno-zdravstvenu akciju (od 10:30 do 13:30) tijekom koje će se građani moći informirati o migreni, prevenciji, dijagnostici, liječenju i poboljšanju kvalitete života. U sklopu savjetovališta od 11:00 do 13:00 oboljelima će za razgovor i savjetovanje na raspolaganju biti tim stručnjaka s raznih područja.

Cilj poliklinike LF je ljudima predočiti MULTI-MODALNE TERAPIJE MIGRENE i najnoviju metodu liječenja ove kronične bolesti kao što je KIRURGIJA MIGRENE koju jedini u regiji izvodi tim poliklinike Lohuis Filipović.

Migrena se može uspješno liječiti ukoliko se postavi pravilna dijagnoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:34