ŠOK U BRČKOM

NEVJEROJATNA POGREŠKA LIJEČNIKA Operirali mu ruku umjesto debelog crijeva: 'Mislio sam da znaju što rade'

 Goran Mehkek/CROPIX

Umjesto debelog crijeva, Zijadu Tursunoviću u bolnici u Brčkom nedavno je pogreškom operirana zdrava ruka!

- Nakon operacije moja je ruka bila zamotana. Istina, nisam imao problema s rukom, nego s debelim crijevom, ali kad sam se probudio iz anestezije, bio sam uvjeren da je medicina toliko napredovala i da su liječnici znali što rade. Uostalom, imao sam medicinsku dokumentaciju iz privatne ambulante, iz koje je bilo vidljivo da imam fistulu na debelom crijevu.

Čak sam prije operacije pitao trebam li skinuti odjeću, ali liječnici su rekli da to nije potrebno.

Na svoj užas, tek sam nekoliko dana kasnije, zbog bolova koji nisu prestajali, kod privatnog liječnika kojemu sam otišao na pregled, shvatio da su mi umjesto debelog crijeva operirali ruku - požalio se ovih dana Zijad beogradskom Kuriru i objasnio kako su mu u bolnici u Brčkom zagorčali život jer ga zbog kobne pogreške liječnika uskoro čekaju dvije nove operacije - fistule na debelom crijevu i vađenja nepotrebnog bypassa iz ruke.

Umjesto da mu uklone fistulu koja mu je stvarala velike probleme, Zijadu su na ruci napravili vensko-arterijski bypass, zahvat koji se radi teškim bubrežnim bolesnicima, a njegovi su bubrezi, kaže, potpuno zdravi!

Debelo crijevo nisu taknuli pa nije čudo što je i nakon operacije imao iste probleme.

Srećom, zbog gužve u bolnici sa svojim je “papirima” skrenuo u privatnu praksu gdje mu je postavljena dijagnoza pa je liječniku odmah bilo jasno što se dogodilo. Bolnicu čeka tužba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:40