Postoji više od 6000 tipova flavonoida, tvari prirodno prisutnih u većini voća i povrća. Neki od najpoznatijih i najbolje proučenih su flavonoli, flavoni, flavanoni i antocijani.
Prijašnje su studije povezivale flavonoide s gubitkom tjelesne težine, no tim koji je radio na najnovijoj studiji, pod vodstvom Monice L. Bertoia s harvardske T. H. Chan škole javnog zdravlja u Bostonu, fokusirao se na učinak flavonoida nazvanog flavan-3-ol, koji je otkriven u zelenom čaju, te još nekih tipova flavonoida.
Redovito mjerenje
Proučavali su utjecaj sedam tipova flavonoida na tjelesnu težinu kod čak 124.086 muškaraca i žena u dobi između 27 i 65 godina, koji su sudjelovali u tri ranije studije. Svake četiri godine u razdoblju od 1986. do 2011. sudionici su ispunjavali upitnik iz kojega su zn...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....