TATJANA DIVJAK

Obitelj i roditeljstvo - Kako naučiti biti roditelj

Kako naučiti biti roditelj

Jedna od najodgovornijih zadaća u društvu – roditeljstvo, još uvijek je prepušteno nagonu i prirođenom talentu ljudi koji stvaraju potomstvo, kao i fakultativnom zanimanju za temu kroz knjige, internet, udruge.

Mnogi ni sami nisu imali bog zna kakav uzor u svojim primarnim skrbnicima. Korekcije se očekuju od školskog sustava i socijalne službe koja ni u našoj državi ne funkcionira učinkovito.

Odgovorni za dobrobit društva mogli bi pokrenuti školu za roditeljstvo, obveznu kao što je tečaj za vožnju auta. Društvo je svjesno ovog problema tek kada dođe do incidenta, a i onda se koplja lome na krivim leđima i onoliko dugo koliko traje medijski interes za priču.

I mnoga nova djeca izrast će u nesretne ljude, samo zato što još nitko nije osmislio školu za roditelje.

Ideja za rješenje toga problema:

Ako ste roditelj, posvetite nešto svog vremena učenju kako od nesavršenih roditelja iz genereacije u generaciju ostvariti napredak.

Osigurajte svojoj djeci zdravo odrastanje, izgradite im samopouzdanje, pomognite im da odrastu u zdrave i sretne ljude. To je i osnova stvaranja uspješnog, uravnoteženog, sretnog, a samim time i zdravog društva.

Ne čekajte obveznu školu za roditelje!

Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H.

Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije.

Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi.

Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere. Više o Tatjani možete doznati na njezinoj web stranici www.tatjanadivjak.hr, a njezin radi pratiti i putem Facebook grupe Tatjana Divjak Life Coach te stranice na Facebooku biblioteke Nar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2023 00:23