Znanstvenici sa Sveučilišta Južne Kalifornije otkrili su da smanjenje konzumacije šećera u prvih tisuću dana djetetovog života, dakle od začeća do druge godine, smanjuje rizik od razvoja značajnih zdravstvenih problema u odrasloj dobi, prenosi BBC.
U istraživanju su analizirali učinak prekida racioniranja hrane, što je Ujedinjeno Kraljevstvo provodilo dok se oporavljalo od Drugog svjetskog rata, a završilo je u rujnu 1953. godine. Prosječna potrošnja šećera odmah je porasla s oko 41 gram dnevno na 80 grama po osobi.
Koristili su bazu podataka sa 60 tisuća ljudi rođenih između 1951. i 1956. godine, kojima se redovito pratilo zdravlje. To je znanstvenicima omogućilo uvid u zdravlje rođenih tijekom racioniranja i onih rođenih nedugo nakon toga. Obje su skupine proživjele i...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....