PREPOROD DIZAJNERA

'ODREKAO SAM SE KAVE I ALKOHOLA' Organizam mu je doživio čudesni preobražaj, a tek novčanik...

 Tobias Van Schneider / INSTAGRAM

Njujorški dizajner Tobias Van Schneider prije dvije je godine odlučio u sklopu postblagdanske detoksikacije odreći se kave i alkohola. Post od ta dva pića originalno je trebao trajati svega mjesec dana, no Van Schneider je potrajao duže. Puno duže.

Kako je rekao za Independent, Van Schneiderova je odluka u njegov život unijela neke novine. 'Jedna od velikih stvari koja je nestala iz mog života je tračanje. Otkad sam na novoj dijeti puno manje kontaktiram s drugim ljudima', pojasnio je Van Schneider te je dodao da u većini slučajeva odbija pozive na pića.

Dok Van Schneiderov društveni život pati, njegov novčanik slavi. Dizajner je rekao da zbog svoje odluke svaki mjesec uštedi 1.000 dolara na mjesec. 'Bolje spavam, a i nisam toliko živčan', dodaje.

Budući da živi u New Yorku, Van Schneider kaže da je normalno popiti jedno do dva pića na dan te da je zahvaljujući apstiniranju od alkohola uspio uštedjeti više tisuća dolara.

'Uzmite u obzir da sam svaki drugi dan pio dva do tri koktela, što je 50 dolara ako uključimo i napojnice te da sam kupovao vino za konzumaciju kod kuće. Na mjesec sam na alkohol znao potrošiti sigurno tisuću dolara', rekao je dizajner.

Povećanje iznosa koji ima na računu popratilo je i povećanje kvalitete sna. 'Nakon izbacivanja alkohola iz prehrane počeo sam i bolje spavati. Također, budim se s puno više energije', rekao je Van Schneider.

S druge strane, izbacivanje kave iz prehrane donijelo mu je smirenost. 'Od kave bi uvijek osjećao stres, anksioznost te bi imao problema s probavom', rekao je Van Schneider.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:38