KAKO IZBJEĆI DEBLJANJE

'OVU VELIKU GREŠKU RADE SVI KOJI IDU U MCDONALD'S' Ne morate se odreći fast fooda, stručnjaci otkrivaju što morate naručiti ako pazite na prehranu

 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Možda vam se njihov prijedlog neće činiti kao 'najbistriji' izbor, no stručnjaci tvrde da u McDonald'su uvijek možete izabrati 'manje zlo' tako što ćete kupiti dva burgera umjesto primjerice Big Maca i prženih krumpirića.

Naime, nutricionistica Emily Field za Business Insider otkrila je kako se radi o balansiranju prehrane, a kako pomfrit sadrži puno masnoće i ugljikohidrata, no minimalno proteina.

Iako dva burgera imaju više kalorija, Field citira istraživanje objavljeno u magazinu 'Nutritional Metabolism' koje sugerira da je pravilan unos makronutrijenata krucijalan za balansiranje šećera u krvi.

- Ako zamijenite krumpiriće s još jednim burgerom, udvostručit ćete unos proteina i smanjiti unos masnoća i ugljikohidrata, što može pomoći održavanju razine šećera u krvi - pojasnila je.

Vođenje računa o mastima, ugljikohidratima i proteinima je efikasnije nego brojanje kalorija, ističu stručnjaci.

Protein će vas zasititi na duži period, pa ćete ako uzmete dva burgera zadovoljiti glad i izbjeći posezanje za drugim nezdravim zalogajem nekoliko sati kasnije, napominje Field.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:37