VELIKI PROJEKT

Pokreni se nakon korone: Stručnjaci iz Aktivne Hrvatske opet počinju s treninzima na otvorenome

Iva Lončar, Ana-Maria Galeković, Renata Sopek, Lukrecija Dragić, Karla Kaurić, Tina Živković
 Aktivna Hrvatska
Sportsko-edukativni projekt i ove se godine nastavlja u svim hrvatskim regijama, a generalni partner je Hrvatska elektroprivreda

Godina dana pandemije koronavirusa imat će nesagledive posljedice, kako na fizičko, tako i na mentalno zdravlje građana Hrvatske. Usporavanje životnih navika i nemogućnost redovitog vježbanja u narednim će godinama rezultirati porastom pretilosti i drugih bolesti. Dani pred nama idealni su za povratak redovnoj tjelesnoj aktivnosti.

Stručni tim Aktivne Hrvatske u devetoj će sezoni vodećeg hrvatskog sportsko- edukativnog projekta educirati u svim regijama Hrvatske.

Bitna promjena

Medijski partner projekta je Jutarnji list, a generalni je HEP.

- Ova godina, godina je u kojoj trebamo hitnu promjenu. Podaci dobiveni iz različitih istraživanja tijekom pandemije ukazuju koliko je važno biti tjelesno aktivan. Kako bi pomogao u aktivaciji građana Hrvatske, tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pripremio je treninge. Sudjelovanjem u projektu Aktivne Hrvatske zajedno ćemo vježbati i aktivirati cijeli organizam, kako bismo tijelo što brže vratili u formu! - izjavio je dekan KIF-a Tomislav Krističević.

Aktivna Hrvatska održat će treninge i radionice na otvorenom u Krapini 27. ožujka, Kostreni 24. travnja, Sisku 15. svibnja, 5. lipnja u Makarskoj, 14. srpnja u Falkensteiner resortu Punta Skala u Petrčanima, 28. kolovoza u Vinkovcima te finalni trening 18. rujna u Zagrebu. Svi treninzi su na otvorenom i besplatni za sve vježbače. Zbog ograničenog broja vježbača zbog epidemioloških preporuka, potrebno se prijaviti za trening na www.aktivnahrvatska.hr.

- Godinu koja je iza nas, često se gleda u negativnom aspektu, no to je i godina kada smo imali prilike osvijestiti važne stvari u životu i približiti se zdravlju.

image
Renata Sopek i Drago Pezić
Aktivna Hrvatska

Više nego dosad važno je razumjeti da su mentalno i tjelesno zdravlje, kao i hrana koju unosimo u sebe, nerazdvojni i čine jednu cjelovitu priču. Projekt Aktivne Hrvatske nudi nam svima priliku za izgradnju zdravlja upravo na takav jedan cjelovit način, koji ne smijemo propustiti. Svjedoci smo vremena kada se govori o bolesti, a ne nude se načini kako raditi na sebi i ojačati se. Aktivna Hrvatska mijenja tu priču i okreće novu stranicu!, rekli su Ana i Igor Čerenšek koji vode radionice Mentalnog treninga.

image
Igor Čerenšek i Ana Kotzmuth
Aktivna Hrvatska

Uz stručna lica

Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvima predsjednika RH Zorana Milanovića te Ministarstva turizma i sporta.

Partneri su Hrvatski olimpijski odbor te Hrvatska liječnička komora.

image
Tina Živković, Ivan Antunović, Lukrecija Dragić
Aktivna Hrvatska

Ambasadorice i voditeljice projekta su Renata Sopek i Darija Mikulandra Žanetić. Stručni tim čine kineziolozi Ivan Antunović, Drago Pezić, Asja Petersen, Lukrecija Dragić, Tina Živković, Patrik Kramarić, Anamarija Galeković, Karla Kaurić, Iva Lončar, Luka Šuker, Dominik Špoljarić te Karlo Kligl. Nutricionistička savjetovanja vodi Karmen Matković Melki iz Definicije Hrane.

image
Tina Živković, Ivan Antunović, Lukrecija Dragić
Aktivna Hrvatska

- Pozivamo sve građane da nam se pridruže u aktivaciji vlastitog tijela i što većoj brizi za zdravlje. Treninzi na otvorenom izvrsna su prilika za usvajanje novih znanja, koja će predstaviti vodeći hrvatski stručnjaci. Veselimo se ponovnim zajedničkim vježbanjima! - zaključila je ambasadorica projekta Renata Sopek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. prosinac 2021 19:19