Nisi sama - ideš s nama!

Pomogle su stotinama žena koje se bore s rakom, a sad njima treba pomoć: ‘Moramo ograničiti našu uslugu‘

 Marko Todorov/Cropix/Cropix
Iskreno se nadamo da je ovo privremena kriza i da uslugu "Nisi sama – ideš s nama!" nećemo morati ugasiti, kaže Ivana Kalogjera

"Morali smo donijeti odluku da se naša usluga besplatnog taksi prijevoza "Nisi sama – ideš s nama!" od 27. lipnja 2022. može koristiti samo za odlazak na kemoterapije i imunoterapije. I to samo za one korisnice koje će taksi prijevoz koristiti na području Grada Zagreba. Dakle, na zračenje više nikoga ne možemo voziti, a na spomenute terapije samo žene koje kreću s neke zagrebačke adrese. Naime, uz sav trud i napor, koji već godinama ulažemo u održavanje usluge, donacije koje smo prikupile u posljednje dvije humanitarne akcije ne pokrivaju troškove projekta koji su iz mjeseca u mjesec sve veći", kaže Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same i voditeljica projekta "Nisi sama – ideš s nama!" koja pomaže ženama oboljelima od zloćudnih bolesti u prijevozu na terapiju.

Dodaje da je Udruga Nismo same, zahvaljujući donacijama, platila 1,199.121,01 kuna taksi računa za 19.389 vožnji i 567 žena, od kojih je manje od 50 posto s područja Zagreba. Ostale su bile iz Velike Gorice, Samobora, Zaprešića, Sesveta, Ivanje Reke i drugih okolnih mjesta, što im značajno poskupljuje mjesečne troškove, a koji po jednoj ženi znaju prijeći i 10.000 kuna.

"Uz to, platile smo i oko 400.000 kuna za izradu majica, torbi i ostalih predmeta, koje za vrijeme trajanja humanitarne akcije poklanjamo donatorima. Ukupni je trošak projekta veći od 1,5 milijuna kuna. Upravo nam je u tijeku 11. humanitarna akcija u kojoj smo do sad prikupile 12.188,25 kuna, što jedva pokriva četvrtinu trenutačnog mjesečnog troška. Jasno nam je da su vremena teška i da svi sve teže živimo, što je, pretpostavljam, i razlog zašto imamo manje donacija", kaže Kalogjera.

Naglašava da će udruga i dalje dati sve od sebe kako bi što većem broju žena omogućila dostojanstven odlazak na terapije.

"Iskreno se nadamo da je ovo privremena kriza i da uslugu "Nisi sama – ideš s nama!" nećemo morati ugasiti. Dosad smo kolegica Goranka i ja u ovaj projekt uložile desetke tisuća volonterskih sati i jako nam je stalo do njega, budući da i same najbolje znamo što ovakva podrška znači ženama koje vode svoju najtežu životnu bitku. Naša 11. humanitarna akcija traje do 29. srpnja 2022. i pozivam sve koji mogu da nas podrže ili kupnjom proizvoda na stranici https://nismosame.com/nasi-proizvodi/ ili uplatom donacije na humanitarni račun IBAN: HR2624020061500119595 (poziv na broj HR00 ili HR99).

Ujedno, od srca zahvaljujem svima onima koji su prepoznali vrijednost usluge besplatnog taksi prijevoza za onkološke pacijentice i podržali nas donacijom, posebice našim stalnim donatorima. Nadam se da će biti još puno plaćenih vožnji i sretnih žena te da ćemo se svi zajedno izboriti za to da troškove taksi prijevoza na kemoterapiju preuzme država, kao što je to praksa u svim razvijenim državama", zaključuje Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same i voditeljica projekta "Nisi sama – ideš s nama!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:36