OBJAVLJENA NOVA STUDIJA

Popularan način mršavljenja: Znanstvenici upozorili na opasnost vezanu uz keto-dijetu

Ilustracija

 Garo/Phanie Via Afp
Prehrana s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom masti, može se povezati s višim razinama „lošeg“ kolesterola
Prehrana s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom masti, može se povezati s višim razinama „lošeg“ kolesterola

Prehrana s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom masti, može se povezati s višim razinama „lošeg“ kolesterola i udvostručiti rizik od kardiovaskularnih događaja poput blokiranih arterija, srčanih udara i moždanih udara, prema novom istraživanju koje prenosi CNN.

„Naša je studija otkrila da je redovita konzumacija prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom masti povezana s povećanom razinom LDL kolesterola ili ‘lošim‘ kolesterolom i većim rizikom od srčanih bolesti“, rekla je autorica studije dr. Iulia Iatan s klinike za program prevencije "Zdravo srce" bolnice St. Paul u Vancouveru.

"Ova studija daje važan doprinos znanstvenoj literaturi i sugerira da štete nadmašuju prednosti", rekao je Christopher Gardner, profesor medicine u istraži...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 13:22