DETOKSIKACIJA

POSLJEDNJIH DANA PRETRPAVALI STE SE NEZDRAVOM HRANOM, I SADA SE OSJEĆATE ODVRATNO? Evo kako možete izbaciti toksine i doći k sebi u samo jednom danu!

 Profimedia, Alamy
Osim jednodnevnog i dvodnevnog detoksikacijskog jelovnika, u knjižici 'Detoks 1' koja sutra kao dar izlazi uz Jutarnji list, nalaze se i trodnevni, četverodnevni, petodnevni i tjedni jelovnici koji se jednostavno provode, a obećavaju dobre rezultate.

Detoksikacija, odnosno čišćenje organizma, pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu. Ovaj se proces u našem organizmu kontinuirano događa, no ponekad mu trebamo pružiti podršku, osobito na prijelazima godišnjih doba i poslije niza dana u kojima smo previše jeli, a premalo se kretali.

U detoksikaciji će vam pomoći pomno osmišljeni jelovnici koji pomažu našim organima da 'zarobe', a potom i izbace toksine i ostale nepoželjne tvari.

Detoksikacija u jednom danu

Toksine je moguće izbaciti iz tijela u samo 24 sata. Možda se predloženi jelovnik čini strogim, ali djeluje, a nakon ove brzinske kure osjećat ćete se regenerirano. Najvažnije je pristupiti joj mirno i iskoristiti vrijeme za opuštanje: okružite se mirisnim svijećama i uživajte u kupki s aromatičnim solima ili uljima dok vam zvuci omiljene glazbe miluju uši. Dobro izmasirajte stopala hidratantnom kremom, to je savršen lijek za opuštanje. I za kraj se udobno smjestite u krevet i uživajte u romantičnim komedijama ili dobroj knjizi. Jedina obaveza je popiti barem dvije litre vode kroz dan kako biste isprali organizam i izbacili toksine.

Doručak: Čaša vode natašte, dva jogurta, naranča, zeleni čaj

U 10 sati: Čaša limunade

Ručak: Juha od povrća (kupus, poriluk, tikvice), kuhano povrće sa žlicom maslinova ulja, jedan kivi

U 17 sati: Grejp

Večera: Tanjur juhe od povrća, salata od sojinih klica i rajčice začinjena limunovim sokom, jogurt

Prije spavanja: Šalica biljnog čaja (ružmarin, kamilica)

Za održavanje ili periodično čišćenje možete odabrati jednodnevni program i primjenjivati ga jednom tjedno: u tom slučaju odaberite samo jedan tip voća ili povrća (osim banana i krumpira) i jedite samo tu namirnicu te pijte najmanje 1,5 litru vode dnevno.

Osim jednodnevnog i dvodnevnog detoksikacijskog jelovnika, u knjižici 'Detoks 1' koja sutra kao dar izlazi uz Jutarnji list, nalaze se i dvodnevni, trodnevni, četverodnevni, petodnevni i tjedni jelovnici koji se vrlo jednostavno provode.

Uz plan obroka za detoks koji obećava dobre rezultate u knjižici pronađite i niz savjeta uz čiju će primjenu čišćenje organizma biti još uspješnije. Ako vas zanima:

1. Koja je hrana koja potiče čišćenje,

2. Koji čajevi stvarno djeluju,

3: Koje su dobrobiti posta

4. kako, kada i što jesti

5. Kojih je to 10 najvećih pogrešaka koje činimo tijekom detoksa,

ne propustite sutra kupiti Jutarnji list!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:36