TATJANA DIVJAK

Poslovni uspjeh i karijera

Važnost discipline za uspjeh u životu

Kada smo nezadovoljni bilo kojim dijelom svog života imamo dvije opcije: žaliti se ili poduzeti nešto. Možda ste osoba kojoj nije teško poduzimati aktivnosti i na taj način mijenjati se kada situacija to od vas zahtijeva.

No, ukoliko vam je to problem, najmanje što trebate jest da vam netko kaže kako je promjena jedino pravo rješenje u tim situacijama. Kako ju postižu oni koji se nikada ne žale? U čemu je njihova tajna?

Odgovor na ta pitanja je prilično jednostavan. Prakticiraju samodisciplinu. U svemu što čine, primjenjuju taj jednostavan recept.

Ideja za rješenje toga problema:

Kada vam okolnosti ne idu u prilog, kada je nužna promjena, sačinite plan akcije i držite se onoga što ste si sami propisali.

Ukoliko vam samodisciplina ne ide od ruke, pomognite sami sebi tako da odluke, pravila, raspored ili nužne korake napišete i napisano postavite na mjesto na kojem će vam svakodneno biti „pred nosom“.

Ne uspjevate li sami sebi nametnuti pravila, zatražite osobu od povjerenja ili nekoga kome je do vas stalo jednako kao i vama do te osobe, da bude vaš „pobočnik za disciplinu“.

Obveza koju preuzmete prema toj osobi imat će veću moć nad vašim dnevnim rasporedom, nego što je obveza prema samom sebi.

Pokušajte!

Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H.

Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije.

Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi.

Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere. Više o Tatjani možete doznati na njezinoj web stranici www.tatjanadivjak.hr, a njezin radi pratiti i putem Facebook grupe Tatjana Divjak Life Coach te stranice na Facebooku biblioteke Nar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2023 02:52