NEPREGLEDNI REDOVI

Potpuni kaos ispred HZZO-a: ‘Na svoju covid potvrdu na ulici sam čekala puna tri sata!‘

 Srdjan Vrancic/Cropix
U HZZO kažu kako je isto svakog dana, od osam ujutro do 16 popodne i mole građane da koriste sustav e-građani ako su u mogućnosti

Stotine građana jutros su ispred Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Jukićevoj ulici formirali dugi red na ulici u kojem su satima stajali kako bi podigli svoje covid potvrde. One se naime mogu podignuti na dva načina, ili putem sustava e-građani ili osobno u HZZO-u na šalterima.

- Što ako ćemo se morati cijepiti svakih šest mjeseci? Kako će to izgledati? Trebali bi nakon druge doze građanima poštom poslati covid-putovnice umjesto da čekamo u redu – kaže Zagrepčanin Julije Koretić koji je, kada smo ga zatekli u redu, na svoju covid-putovnicu čekao već sat i pol.

image
Gužva ispred HZZO-a
Jutarnji List

U HZZO-u nam potvrđuju da se ovakvi redovi i gužve u Jukićevoj stvaraju svakoga dana te da red nastaje već u 8 sati ujutro, a ne smanjuje se sve do kraja radnog vremena u 16 sati.

Boljeg rješenja zasad nema.

- Bilo bi dobro da uvedu predbilježbe i svakome kažu u koliko sati mora doći. Mislim da bi se tako mogao bolje regulirati postupak izdavanja covid-putovnica – kaže Slavka Čipčić koja je u redu provela skoro tri sata.

image
Gužva ispred HZZO-a
Jutarnji List

Iz HZZO-a pak poručuju da građani mogu svoje covid-putovnice podignuti i preko sustava e-Građanin te tako smanjiti redove u kojima većinom čekaju stariji sugrađani koji nisu vični internetu ili im je sustav prekompliciran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 14:51